Ако кажем, че „Killers of the Flower Moon” е сред най-очакваните от нас филми, хем ще е клише, хем ще е understatement. Всеки нов проект на Мартин Скорсезе е събитие, а когато в него участват двамата най-големи любимци на режисьора, които освен това са и изключителни актьорски таланти – Леонардо ДиКаприо и Робърт Де Ниро, едва ли ще има човек на планетата, който да обича киното и да остане равнодушен. А в добавка към това имаме и една ужасно интересна история.

Припомняме, че „Killers of the Flower Moon” е по сценарий на Ерик Рот, който адаптира true-crime бестселъра на Дейвид Гран „Убийците от Оклахома и раждането на ФБР“ („Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI“). Действието се развива през 20-те години на ХХ век, когато индианското племе Осейдж в Оклахома забогатява, благодарение на открития в земите им нефт. Скоро обаче членовете на племето стават жертва на серия от неразкрити убийства (станали известни като Reign of Terror) и наскоро създаденото ФБР и младият му директор Дж. Едгар Хувър се намесват, като това е едно от първите им големи разследвания от подобен тип.

След години на подготовка, продукцията на „Killers of the Flower Moon” най-накрая стартира миналия месец и вчера Apple (които купиха правата за филма) представиха първата официална снимка. На нея виждаме Леонардо ДиКаприо и Лили Гладстоун като Ърнест Бъркхарт – племенник на заможен и влиятелен местен собственик на голямо ранчо (чиято роля се изпълнява от Робърт Де Ниро) и съпругата му Моли, която е част от племето Осейдж. Сцената се развива през 1919 г. в Грейхорс, Оклахома, в началото на техните взаимоотношения, след като Моли кани Ърнест на вечеря и между тях възниква връзка.

killers-of-the-flower-moon-20210511

На този етап няма какво да коментираме – снимката изглежда чудесно и нямаме търпение за филма. Ако ви е любопитно, малко повече за обичаите на Осейдж и коментари за част от нещата (дрехи, купи и т.н.), които виждаме в сцената, може да откриете в този материал. Тук е моментът да отбележим и какво каза Мартин Скорсезе при официалния старт на снимките:

Вълнуваме се най-накрая да започнем снимките на „Killers of the Flower Moon” в Оклахома. Да разкажем тази история на земята, където са се случили тези събития, е изключително важно, за да можем да пресъздадем акуратно периода и хората. Подготвяйки се за снимките, искаме да благодарим на Apple, Oklahoma Film and Music Office и The Osage Nation и особено на нашите Осейдж консултанти и културни съветници. Развълнувани сме да започнем работа с местните актьори и екип, за да пренесем този разказ на екран и да обезсмъртим период от американската история, който не бива да бъде забравян.

Вижте и малко по-близък поглед към двамата актьори (чудим се какво зяпа героят на  Льонката, докато Моли го гледа влюбено), а веднага след това ще откриете и една идея по-подробен синопсис.

killers-of-the-flower-moon-leo-20210511 killers-of-the-flower-moon-molly-20210511

През 1920-те години най-богатият народ на света (на глава от населението) са членовете на индианското племе Осейдж в Оклахома. След като в земите им е открит нефт, те започват да се возят в луксозни автомобили, да строят имения и да изпращат децата си да учат в Европа. Изведнъж, един по един започват да умират, а семейството на една жена – Моли Бъркхарт, става основна мишена за убийците. Роднините ѝ умират от огнестрелни рани или отрова и това се оказва едва началото.

В последните дни на Дивия запад много от хората, дръзнали да разследват убийствата, също стават жертви. Когато смъртните случи стават 24, ФБР се заема със случая и Дж. Едгар Хувър се обръща за помощ към бивш тексаски рейнджър на име Том Уайт. Заедно те създават екип следователи под прикритие, които започват да разкриват един от най-смразяващите заговори в американската история.

Още веднъж, режисьор на „Killers of the Flower Moon” е Мартин Скорсезе, който е съсценарист заедно с Ерик Рот („Форест Гъмп“, „Вътрешен човек”, „Мюнхен”, „Странният случай с Бенджамин Бътън”). Продуценти са Мартин Скорсезе, Дан Фридкин и Брадли Томас. Наред с Леонардо ДиКаприо, Лили Гладстоун и споменатия Робърт Де Ниро, в ролите влизат Джеси Племънс, Танту Кардинал, Кара Джейд Мейърс, ДжаНей Колинс, Джилиан Дион, Уилям Белау, Джейсън Изабел, Луис Канселми, Скот Шепърд, Стърджил Симпсън и др.

Засега все още няма обявена премиерна дата, но очакванията са за 2022 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *