Дойде ли време за още един трейлър-приключение?! Вярно, първите срещи с необичайния дует между безстрашния речен капитан на Дуейн Джонсън и авантюристката със силен британски акцент и склонност към необмислени рискове на Емили Блънт, бяха преди повече от година, а с приближаването на шанса „Круиз в джунглата“ („Jungle Cruise”) да се появи на кино настава време за активизиране на екшъна. Освен на познати, но със сигурност забравени вече кадри, вездесъщите Disney разчитат и на жаждата за екзотични опасности, които се редуват с екстремни моменти в интензивен монтаж – иначе как биха задържали вниманието на публиката?!

Филмчето, посветено на поредния Disney-атракцион, по-скоро навява спомени за култовите приключения на Индиана Джоунс, отколкото за лудостта на Джак Спароу, но признаваме, че са се пробвали да съчетаят елементи и от двата франчайза – вижте как.

Не си спомняме до момента да сме обръщали внимание на любопитния акцент, че Metallica ще са част от саундтрака на Круиз в джунглата“. За почитателите на приключенски екшъни, като този очевидно е създаден най-вече за детската публика, ще припомним за какво става дума в историята:

Дуейн Джонсън-Скалата е в ролята на капитан на стара, многократно кърпена лодка. Той е нает от героинята на Емили Блънт – своенравната изследователка Лили Хоутън, която гори от нетърпение да поеме на пътешествие по река Амазонка. Лили и брат ѝ Макгрегър (Джак Уайтхол) са устремени в желанието си да открият магично дърво, което крие невероятни лечебни свойства, но по пътя им дебнат неизброими опасности – капани, диви животни, чудовища, както и германска подводница, управлявана от ентусиазирания офицер на Джеси Племънс и сериозно въоръжена с торпеда…

Поне този път не забелязахме чак толкова голямо „отклонение“ към „забавна шега“ на финала, което се явява своеобразна запазена марка на Disney-рекламите.

jungle_cruise-poster-20210528

Режисьор на „Круиз в джунглата“ („Jungle Cruise”) е Жауме Колет-Сера („Без последна спирка“, „Опасни води“, „Среднощно преследване“), по сценарий на дуото Джон Рекуа и Глен Фикара („Фокус”, „Оглупели от любов”) и Майкъл Грийн („Логан“). В ролите са Дуейн Джонсън, Емили Блънт, Джак Уайтхол, Пол Джамати, Джеси Плимънс, Едгар Рамирес, Вероника Фалкън и др.

За да се намести правилно след другите премиерни заглавия на компанията на Мишката, разбъркани сериозно от пандемичната реалност, „Круиз в джунглата“ ще трябва да „изчака“ по-актуалните „Круела“ и „Черната вдовица“ и му е обещана хибридна премиера – на кино и в Disney+ Premier Access. Датата е 30 юли 2021. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. „…че Metallica ще са част от саундтрака на „Круиз в джунглата“. Ехххх, дано, дано, дано, дано да бъде с ей този техен кавър 😀 …
    https://youtu.be/0XoyDqFy5pU
    Струва ми се забавно (най-вече заради „пиперливия“ текст на песента, разбира се- да видим дали друг път родителите ще посмеят да заведат малките гадини на филм на „Дисни“ 😀 )!!! Стискам палци 😀 !!!