Питате ли се дали се вижда края на комиксовите адаптации? Недейте, отговорът е 100% не. Затова пък трябва да се радваме, че освен Marvel и DC, невероятно разнообразният свят на комиксите все повече има възможност да получава своите адаптации на екран, като вече се обръща внимание на по-малки издателства с по-странни, по-зрели и не толкова мейнстрийм истории. Една такава компания е Dark Horse Comics, по чиито комикси вече имат няколко незабравими адаптации, сред които  „Sin City”, „300“ и „Маската“. Следващото им издание, което ще получи екранизация за големия екран е „Lady Killer”.

Бъдещият филм ще бъде част от сделката между Netflix и Dark Horse, следващ „The Umbrella Academy” и „Polar”. Историята разказва за привидно перфектна домакиня през 50те години, която поддържа къщата и себе си по всички стандарти на епохата си, но крие и дълбока тайна – тя има тайна идентичност като наемен убиец за мафиотска организация. Когато съпругът й започва да се чуди къде ходи тя през нощта, а шефът й започва да губи увереност в работата й, Джоузи Шулър има опасност сама да се превърне в мишена.

lady-killer-20210515

Комиксът „Lady Killer” е доста популярен и дори получава няколко награди, когато излиза през 2015-а, но определено причината да се интересуваме от тази адаптация е екипът, който се заформя да я осъществи. Първо и най-важно е, че носителката на „Оскар“ Диабло Коди („Джуно“, „Young Adult”, „Jennifer’s Body”) е наета да адаптира сценария. Веднага ни хваща вниманието, тъй като Коди определено се е доказала в това, че може да пише прекрасно сложни героини, които са едновременно симпатични, но и не е лесно да бъдат вкарани в прости рамки, именно каквато звучи главната роля тук.

А в главната роля на перфектната домакиня-убиец изглежда, че ще видим Блейк Лайвли. Лайвли определено не ни е любимата актриса, но е толкова безобразно красива и приятна за гледане, че ще й простим невпечатляващите актьорски способности. Много лесно можем да си я представим именно в тази роля – на повърхността прелестна, усмихната и безгласна, а скрито – смъртоносна екшън мацка. Като добавим към това и несъмнено красивите костюми, които ролята й ще предполага и определено си представяме, че филмът ще си струва двата часа.

Lady Killer” е базиран на едноименния комикс, написан от Джоел Джоунс и Джейми С. Рич. Диабло Коди ще адаптира сценария за екрана, но режисьор все още не е нает, заради което не е обявен и официален старт на продукцията.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *