Фенове, ликувайте, истина е, случва се – адаптация на „The Sandman” на Нийл Геймън съществува, снима се и даже вече има готови епизоди! Преди няколко месеца разбрахме за първата група актьори, които ще поемат някои от главните роли в сериала, разбира се начело с Том Стърджис в ролята на Лорд Сън. След дългогодишно чакане, фалстартове, идеи и разочарования, култовият комикс на Vertigo наистина ще получи (надяваме се) заслужаваща уважение адаптация на Netflix. Самият Нийм Геймън споделя радостта си от процеса, който върви с пълна сила в нов блог пост, който ни изпълва с радост, в който също така обявява още доста голяма част от актьорите, наети да влязат във важни роли.

Геймън започва със следната прекрасна и завидна информация:

Всеки следобед получавам имейл, който ми казва, че има „дейлита“ за гледане от „The Sandman”. Това е най-хубавата част от деня. Веднъж на няколко седмици получавам имейл, че има готов епизод за гледане. Това е най-хубавата част от месеца.

Думите не ни достигат да кажем колко се радваме за това, че Геймън е не просто доволен от случващото се на снимачната площадка, но най-вече че получава всекидневни новини и (звучи сякаш) има някакъв креативен контрол над продукцията. Разбира се, писателите не винаги знаят как да правят кино и телевизия, но след страхотния краен резултат на „Добри поличби”, в който се влюбихме безвъзвратно и в който Геймън беше много дълбоко намесем, знаем, че той има усет за адаптации на собствената си работа и му имаме пълно доверие, че ще се накефим на крайния резултат толкова, колкото и той.

А сега за кастинга. Една от най-важните роли, които бяха обявени, определено е тази на Смърт – в нея ще се превъплъти Кърби Хауел-Батист. Описана от Геймън като „по-мъдрата, по-милата и много по-разумната сестра на Сън“, Смърт е една от любимките на феновете и намираме Хауел-Батист за страхотен избор, защото ни направи много добро впечатление в „The Good Place” и рибуута на „Вероника Марс“. Мейсън Алекзандър Парк и Дона Престън ще бъдат съответно Желание и Отчаяние, а Джена Колман, позната на всички, които все още се интересуват от „Doctor Who”, ще изиграе Джоана Константин, окултна приключенка от 18-и век и пра-пра-пра-прабаба на Джон Константин. Джоана е лично създание на Геймън, която по принцип в комикса съществува само в миналото, но изглежда това ще е една от големите промени в адаптацията – ще я срещнем и в днешно време.

Етел Крипс, малка, но важна роля в комикса, голямата любов на Родерик Бърджес (Чарлс Данс) ще бъде изиграна като млада от Ниам Уолш, а като по-възрастна, когато е известна като „жена с хиляди идентичности“ – от Джоули Ричардсън. Синът на Етел, откаченият Джон Ди, който е в търсене на Истината и преследва Сън, ще бъде изигран от страхотният Дейвид Тюлис.

В друга от основните сюжетни нишки ще видим Кио Ра като Роуз Уокър, млада жена, която отчаяно търси изчезналия й малък брат и намира семейство, за което не е подозирала, както и връзка със Сън, от която и двамата не могат да избягат. Сандра Джеймс-Йънг е Юнити Кинкейд, която е прекарала цял век заспала, пропуснала е живота си и сега е мистериозния спонсор на Роуз. Великият Стивън Фрай пък ще влезе в ролята на Гилбърт, елегантният защитник на Роуз. Патън Осуолд ще озвучи Матю, гарванът вестител на Сън.

sandman-cast-210210530

Вълнението ни наистина е огромно и само ще се покачва, докато не видим първи кадри, трейлър и разбира се, финалният продукт. До тогава обаче ето го синопсисът на целия сериал:

Богата смес от модерен мит и мрачна фантазия, в която съвременна измислица, историческа драма и легендаса неразривно вплетени. „The Sandman” проследява хората и местата, афектирани от Морфиъс, Лорд Сън, докато той поправя вселенските и човешките грешки, които е направил през необятното си съществуване.

The Sandman” е написан от Нийл Геймън, адаптиран от собствения му комикс с помощта на Дейвид Гойер и шоурънърът Алън Хайнбърг.

Премиерна дата за сега не е насрочена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments