През годините сме виждали много страхотни двойки от режисьор и актьор, които толкова добре се сработват, че работят заедно отново и отново, предлагайки ни различни филми, с различни герои, но с консистентно високо качество. А има и актьори като Крисчън Бейл, който (при все че се води с труден характер и от време на време името му се свързва с някое скандалче) може да се похвали с подобни близки и успешни отношения с повече от един режисьор. И въобще не се учудваме – такъв титаничен талант като Бейл вдига нивото на всеки филм, в който се появи, и е напълно разбираемо, че творци като Кристофър Нолан, Адам Маккей и Скот Купър, който е другият фокус на настоящата ни новина, се обръщат към него отново и отново.

Deadline съобщават, че след като направиха заедно „Out of the Furnace” и „Hostiles”,  Крисчън Бейл и Скот Купър обединяват сили за нов общ проект. Третата им колаборация се нарича „The Pale Blue Eyes” и ще бъде адаптация на едноименния роман на Луи Баярд. Действието се развива през 1830 г., когато опитен детектив отива във военната академия Уест Пойнт, където са били извършени серия убийства. За да ги разкрие, той се уповава на помощта на млад кадет, в чието бъдеще се крие вечна слава, но не като военен, а като писател – Едгар Алан По.

Самият синопсис на историята ни допада много, от една страна – серийни убийства, любимото ни нещо, а от друга страна – Едгар Алан По, чието име е синоним за мистерии, мрачни помисли и една цялостна естетика, която идеално ще обгради преследване на сериен убиец през 19-и век.

Ето какво казва Купър за вдъхновението си за проекта:

Въпреки че Едгар Алан По е бил роден в Бостън и починал в Балтимор, огромната част от живота си той е прекарал във Вирджиния, моя роден щат. Аз израснах с неговото присъствие. Той ни завеща детективския жанр и все още присъствието му се усеща в нашата култура, всеки писател на хорър, мистерия или научна фантастика е задължен на По. Това е моят опит за широкомащабен „whodunit“ със сериен убиец във фокуса. Искам да правя филми, които ме водят в нови, понякога некомфортни посоки, затова се радвам, че Крисчън е на моя страна. Искам да направя този филм от десет години и за мое щастие, Крисчън достигна перфектните години за главния герой. Беше прекалено млад, когато първо се замислих за това. Филмите са предвещани да се случват в правилното време. Крисчън винаги е много търсен и да мога да направя този филм с него е истинска радост за мен.

Наистина се радваме, когато си чуем нашите мисли да излизат от устите на добри артисти – и ние искаме да седим и да говорим надълго и широко за величието на Крисчън Бейл, но е по-добре Скот Купър да го прави. След двете успешни колаборации между двамата, със сигурност ще следим за още новини около този нов техен проект.

The Pale Blue Eyes” ще бъде режисиран от Скот Купър, който ще напише и адаптирания сценарий. Засега стартова дата на продукцията не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *