След години подготовка дългоочакваното продължение на „Космически забивки“ (1996) най-накрая е факт и само след няколко месеца „Space Jam: A New Legacy“ ще даде още един повод на феновете на баскетбола да спорят кой е „най-великият на всички времена“ Майкъл Джордан или ЛеБрон Джеймс. Ние обаче не се вълнуваме от подобни сравнения (пък и отговора си го имаме както в главите, така и в сърцата), а дали новият филм, по подобие на оригинала, ще ни предостави достатъчно приятно забавление или изминалите 25 години ще са пагубни за възможността да си „изключим мозъка“ и просто да се радваме на шаренийки и кретенийки.

В центъра на историята на „Space Jam: A New Legacy“ са баскетболната звезда ЛеБрон Джеймс (като негова леко фикционализирана версия) и синът му Дом (Крис Дейвис), които са хванати във виртуален капан от подивял изкуствен интелект Ал-Г-ритъм, изигран от Дон Чийдъл. От ЛеБрон зависи да ги върне у дома, като поведе Бъгс Бъни, Лола и останалите шантави рисунки от Toon Squad в свиреп баскетболен двубой на виртуалното игрище срещу шампионите на Ал-Г-ритъм –звезди от професионалния баскетбол, напомпани във вариант, в който не сме ги виждали досега.

Ще кажете, че става дума за класическо продължение (повторение на история), зад което прозира желанието за лесна печалба и (къде закачливо, къде не) подръчкване на феновете по отношение на вече споменатото съпоставяне на ЛеБрон и Джордан, и ще сте прави. Създателите на „Space Jam: A New Legacy“ обаче имат претенцията той да има смисъл и да казват нещо с него. Според продуцента Райън Куглър („Черната пантера“) филмът е „история за отношенията между баща и син“:

Идеята беше да изследваме бащинството при чернокожите и как то би било уникално при ЛеБрон Джеймс.

Самият ЛеБрон (баща на три деца) споделя:

Има родители, които искат да бутат децата си да правят определени неща, защото това е което те самите правят. Понякога обаче трябва можеш да погледнеш детето непредубедено и с идеята да му помогнеш да се превърне в това, за което то самото мечтае.

Дето се вика, лошо няма, но само да не прекаляват, защото не смятаме, че формата ще понесе много сериозност – „Космически забивки“ беше толкова успешен заради лекия си, закачлив сюжет и мета шегите, а не защото разглеждаше някакви сериозни теми. Засега обаче сме спокойни, защото първите снимки (представени от EW) от „Space Jam: A New Legacy“ свидетелстват, че филмът ще е инфантилна шаренийка – точно каквото трябва.

sj-image-1 sj-image-4

Space Jam: A New Legacy LeBron James and Director Malcolm D. Lee on set

sj-image-2 sj-image-3 sj-image-6

SPACE JAM: A NEW LEGACY Lola Bunny and LeBron James

sj-image-5

Space Jam: A New Legacy Porky Pig, Daffy Duck, Bugs Bunny, LeBron James, Lola Bunny

sj-image-12

Ще чакаме трейлър, за да придобием по-добра представа за това, което ни очаква. Отбелязваме, че разни секунди от промо клипове на HBO Max по никакъв начин не ги броим за смислен поглед.

Режисьор на „Space Jam: A New Legacy“ („Космически забивки 2“) е Малкълм Д. Лий („The Best Man“, „Вечерно училище“), а сценарият е на Джуъл Тайлър, Тони Ретенмайър, Кийнън Куглър и Терънс Нанс. В ролите са ЛеБрон Джеймс, Крис Дейвис, Дон Чийдъл, Соника Мартин-Грийн, а като гласове ще чуем Ерик Бауза, Джег Бергман, Кат Суси и др. Сред звездите на NBA, които ще видим на екран, са Клей Томпсън, Антъни Дейвис, Деймиън Лилард, Диана Таураси, Нека и Чейни Огумике и др.

Премиерата на филма е на 16 юли едновременно в кината и на HBO Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Това е любимия филм на Мелби, все пак “големият” Леброн е в главната роля и надявам се ще се бори за Златен глобус!