Преди няколко години целият свят следеше с притаен дъх ужасяващата история на дванадесетте момчета от тайландски футболен отбор и техния треньор, които бяха приклещени в продължение на 18 дни в наводнена пещера. Новините, покрай сформираната международната спасителна операция, се обявяваха ежеминутно и в крайна сметка децата бяха измъкнати от този кошмар живи и здрави. Какъвто и да беше изходът обаче (разбира се, като хора се радваме, че краят беше щастлив) беше ясно, че е само въпрос на време цялата тази работа да се превърне във високобюджетен холивудски филм.

Е, времето дойде и сега вече имаме и потвърждение, че по проекта се работи, а екипът, който ще разкаже историята е доста високопрофилен, като има вероятност да се цели и в големите награди. Според информацията, начело на предстоящата драматизация, озаглавена „Thirteen Lives”, ще бъде Рон Хауърд. Хауърд е легенда и въпреки че не харесваме особено голяма част от произведенията му, все пак е ясно, че той е напълно способен режисьор, който всъщност се справя доста добре именно с такива екстремни, базирани на реални случки истории. Първият пример, който веднага идва на ум, е неостаряващият „Аполо 13“, но и доста по-скорошният „С пълна газ” също беше чудесен, така че смятаме, че има доста голяма вероятност да се справи добре с тази история.

Освен това, заради изградения му статут в Холивуд, Хауърд няма проблеми да събира страхотни актьори за филмите си и „Thirteen Lives” няма да бъде изключение. За главните три роли той е наел Виго Мортенсен, Колин Фаръл и Джоъл Еджертън. Мортенсен ще изиграе Ричард Стантън, специалист по пещерни спасения, Фаръл ще влезе в ролята на Джон Волантен, ветеран катерач, който специализира в спасителни операции под вода, а Еджертън ще се превъплъти в д-р Ричард Харис, анестестезиолог и опитен катерач. Тримата мъже са наградени с медали за храброст от правителствата си, заради мисията в тайландската пещера и със сигурност заслужават да бъдат изиграни от страхотни актьори, каквито са подбрани. Харесваме ги много и тримата и със сигурност ще бъде удоволствие да ги гледаме заедно на екран.

Кастът е допълнен от тайландците Тийрадон Супапунпиньо като треньора на отбора, Уиър Суколават като бивш тайландски морски пехотинец, който загубва живота си по време на операцията, както и Тирапат Суджакул, Сахаджат Бунтанакит, Витая Пансрингарам и Нофанд Бунияй.

Thirteen Lives” ще бъде по сценарий на Уилиям Никълсън, който е автор на ненадминатия „Гладиатор“, но също така и на доста скучния „Еверест“. Тук историята сама по себе си съдържа повече конфликт и се надяваме това да успее да се пренесе и в сценария. Екипът, начело с Рон Хауърд, започва снимки този месец в Австралия и Тайланд.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ще се получи една добра драма… Да, ще е добър филм, но нищо повече за съжаление. Може да посъбере и някоя и друга наградка предполагам заслужено, но до тук.
    За мен филм, който му знаеш историята и как завършва не е е интересен филм…