„Пред погледа на всички“
„Пред погледа на всички“

Френските комедии се завръщат на кино в България „Пред погледа на всички“ в зала „Славейков“

Завръщането към нормалния живот означава и завръщане към магията на киното. „По-големите от живота“ образи в салона и споделеното екранно приключение не могат да бъдат заместени в сърцата и съзнанията на хората, които обичат Великата илюзия!

Новата реколта хумор от родината на киното може да се намери в специалната селекция комедии на Френския институт до 6 март. Зала „Славейков“ в София отново отвори врати и предлага на зрителите месец, посветен на френските комедии.

При спазване на всички санитарни мерки публиката може да открие колекция от престижни заглавия, които пренасят въображението в разнообразни светове и истории с европейски дух и вкус.

Тази вечер от 18:30 часа е българската премиера на „Пред погледа на всички“ от 2017 година. Входът е с билет от 6 лева, намалена цена за студенти и пенсионери 4 лева, или с абонаментна карта.

p2-20210218
„Пред погледа на всички“

Режисьор e Анес Жауи, а в ролите са Анес Жауи, Жан-Пиер Бакри, Леа Дрюкер. Ето го и сюжета . Кариерата на Кастро, някогашна звезда от малкия екран, е в упадък. Днес, неговият шофьор, Маню, го води на освещаването на жилището на дългогодишната му приятелка, продуцентката Натали, която се е нанесла в красива къща близо до Париж.

Елен, сестрата на Натали и бивша съпруга на Кастро също е поканена. Когато били млади, те споделяли еднакви ценности, но славата превърнала Кастро в прагматик (или по-скоро циник), докато Елен останала вярна на убежденията си. Дъщеря им Нина, която пише книга отчасти вдъхновена от живота на родителите си, също присъства.

Докато Кастро става безпомощен свидетел на неумолимия спад на рейтинга си, Елен се опитва отчаяно да наложи участието на афганистанска бежанка в предаването си. А през това време, празненството кипи…

tch-20210218
„Учителят“

А на 20-и февруари, събота от 17:00 часа е прожекцията на „Учителят“ на Оливие Аяш-Видал.

На 26 февруари в петък от 18:30 часа е време за среща на смеха и спорта с премиерата на „Нека и момичетата ритат“ на Жулиен Халар. „21 нощи с Пати“ и прочутите красоти на южна Франция очакват зрителите в събота, 27-и февруари, от 17:00 часа.

В март влизаме с „Момчетата и Гийом – хайде на масата“ от 18:30 часа. Гийом Галиен режисира и играе главната роля в комедията с прожекция на 5-и.

В съботната сутрин от 10:30 часа на 6-и март е време за „Бедите на Софи“ – детска прожекция по произведението на графитня дьо Сегюр.

m-20210218
„Министър на външните работи“

А вечерта е посветена на пищния политически хумор с „Министър на външните работи“ на: Бертран Таверние с Тиери Лермит, Рафаел Персоназ и Ниелс Арестръп.

Всички филми са със субтитри на български език.

Гладът за качествено европейско кино може да бъде задоволен и след месеца на френските комедии. От 12-и до 25-и март 2021 ще има прожекции на София Филм Фест, а от 26-и март до 3-и април ни очаква цикъл „Научно-фантастични филми“, отново от Френския институт.

От 9 до 22 април е времето за Фестивал на френския филм, който ще предложи изобилие от заглавия, потопени в естетиката и художествената среда на Стария континент. Мишел Пиколи – една от големите легенди на европейското кино – е в сърцето на селекцията  от класики, които ще се срещнат със зрителите между 23-и април и 15-и май.

Топлият сезон ще продължи с филми на дебютиращи режисьори от 21-и до 29-и май, а в периода 4-19-и юни е предвиден празник за ценителите на екранизирани книги. От 21-и до 25-и юни Френският институт ще предложи на публиката Фестивал на младото европейско кино.

Филмите ни очакват за споделено преживяване, което подканя да поемем по път отвъд ежедневните грижи и тривиалните тревоги.

Ще се видим на кино!

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *