След като причинените от пандемията изменения във времето и мястото на снимките на предстоящия сериал „Уилоу“ („Willow“) принудиха Джон М. Чу да напусне продукцията (човекът очаква ново бебе и разбираемо иска да участва пълноценно в отглеждането му), зачакахме да видим кой ще бъде неговият заместник. В края на миналата седмица THR съобщиха, че това ще бъде Джонатан Ентуисъл, който ще режисира пилотния епизод и ще се включи сред изпълнителните продуценти.

Ентуисъл е едно от горещите имена в Холивуд в момента – познат на зрителите със сериалите „The End of the F***ing World” и „I Am Not Okay with This“, на който е създател, сценарист и режисьор, той се спряга за режисурата на предстоящия филм за иконичната екранна двойка Фред Астер и Джиндър Роджърс „Fred & Ginger”, както и за рибуута (включващ филм и множество ТВ сериали) на „Power Rangers”.

Ето какво споделя Джонатан Ентуисъл за присъединяването си към „Уилоу“:

Със своя епичен свят на мечове, магия и приключения, „Уилоу“ плени и повлия толкова много хора. Развълнуван съм да поема на това пътешествие и да работя с Джон и Уенди, за да създадем нещо, което е дълбоко свързано с оригиналния филм и едновременно с това е свежо, забавно и очарователно допълнение към обичаната история. Да имам възможност да играя в света, създаден толкова старателно от Рон през 88 г., е сбъдната мечта за мен.

Няма да коментираме „свежото допълнение“ – вече достатъчно сме го обсъждали. Вместо това припомняме, че „Джон и Уенди“ са Джонатан Каздан и Уенди Мерикъл, които са шоурънъри на сериала, чието действие ще се развива след това на оригиналния филм на Рон Хауърд и ще ни запознае с редица нови герои (и чудовища), търсещи изчезнал принц. Разбира се, в историята се включва и самият Уилоу, а в ролята се завръща незаменимият Уорик Дейвис. Компания му правят Ели БамберКейли Спейни и Ери Келиман.

Снимките на „Уилоу“ („Willow“) се очаква да започнат през пролетта, а премиерата е предвидена за 2022 г. Изпълнителни продуценти са Катлийн Кенеди, Мишел Реджуан, Джонатан Каздан, Уенди Мерикъл, Рупеш Парек, Рон Хауърд и Джонатан Ентуисъл. Сценаристът на оригиналния филм Боб Долман ще бъде консултант. Ще следим за интересни подробности около развитието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *