Спецовете твърдят, че е трудно да коментират какво точно представлява „The Wanting Mare. Приключение, което изгражда свят; фентъзи история, която поразява с красота, ала няма как (пък и няма необходимост) да бъде обяснен сюжетът. Според прессъобщението, което въвежда хората в този свят, това е „интимната първа глава в дълга поредица от филми за хората, местата и легендите на Anmaere“.

Действието на „The Wanting Mareсе развива в продължение на десетилетия, разкривайки опитите на жена на име Мойра да напусне дома си и да потъне в дебрите на неизвестното. Режисьор и сценарист е Никълъс Аш Бейтман, който също така е и един от актьорите, сред които са още Джордан Монахан, Ясмин Кешткар, Едмънд Кофи, Джош Кларк и Кристин Келог-Дарин.

Вижте трейлъра на филма, а веднага след него ще откриете и подробен официален синопсис.

В света на Anmaere, на север от Whithren, диви коне препускат през мочурищата и край брега. Конете са най-ценното притежание на града – преследват ги, залавят ги, продават ги и веднъж годишно ги превозват отвъд морето. За хората от Whithren тази търговия е изгодна и създава много възможности – например да избягат от непоносимия си град и да стигнат до Западния континент на Levithen, или просто да започнат на чисто. В същото време в малка къщичка на север от града, една млада жена умира по време на раждане. Последните ѝ думи са опит да разкаже на дъщеря си за живота, който е водила, и да ѝ предаде в наследство съня, който непрестанно обитава нощите ѝ, и който трябва да се пази в тайна. В този сън се пазят спомените на друга епоха, в която магията и митовете са били живи в този свят. Дъщерята носи името Мойра. Тя расте сама в Whithren, без да има някой, който да може да ѝ обясни съня, нейната уникална различност и да ѝ покаже нейното място в света. Мойра решава, че трябва да напусне Whithren на всяка цена и разчита на помощта на Лорънс, ранен млад мъж, забъркал се в криминална история с крадени билети. Това стартира поредица от събития, които обуславят следващите 35 години от живота им и живота на детето, намерено на скалите, в близост до града, погълнат в мъгла…

Важен акцент от подробностите около „The Wanting Mare“ е, че Шейн Карут („Primer“, „Upstream Color“) вече не е част от екипа на филма – след като се разпространява информацията за неговото непристойно поведение, творческият екип на проекта го отстранява като продуцент.

Никълъс Аш Бейтман е натрупал опит като специалист по визуалните ефекти на „The Green Knight“ на Дейвид Лоуъри и „Wendy“ на Бен Зайтлин, а интересна подробност за пълнометражния му дебют е фактът, че целият филм е сниман във вътрешността на голям склад в Патерсън, Ню Джърси – представете си какво предизвикателство е това!

wanting_mare_xlg wanting_mare_ver2_xlg

Очаква се „The Wanting Mare“ да се появи в избрани киносалони и на VOD от 5 февруари 2021.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *