През последните години успешните и качествени сериали са най-често плод на големите стрийминг платформи. Продукциите на Netflix, HBOGO и Amazon доминират не само на малкия екран, но и в многобройни категории на редица престижни награди. Не е никак изненадващо, че Apple TV+ върви плътно по петите на популярните платформи и с последния си проект – мини сериала „Defending Jacob” – несъмнено утвърди заслуженото си място сред тях. Затова сме повече от заинтригувани какво ще ни предложи новата им продукция, а именно израелският психологически трилър „Losing Alice”.

В главната роля ще видим звездата Айелет Зурер, позната ни от филми като „Мюнхен“, „Ангели и демони“ и „Човек от стомана“, която преди появата на Гал Гадот беше най-популярната израелска актриса в холивудските среди. Героинята ѝ Алис е режисьорка, която се опитва да възобнови кариерата си, след като е прекарала много време в отглеждането на децата си. Една случайна среща с амбициозната сценаристка Софи (Лихи Корновски) ѝ предоставя перфектната възможност, но на каква цена? С всеки изминал снимачен ден двете жени се сближават все повече и Алис постепенно става все по-обсебена от Софи и обещанието за успех и слава.

Създател, режисьор и сценарист на „Losing Alice” е Сигал Авин, която въпреки популярността си в Израел, не е познато лице на световно ниво, но се надяваме, че този проект ще промени това. Тук може да видите пълния трейлър на сериала:

Премиерата неслучайно беше в Кан миналия ноември, като се има предвид колко качествен и обещаващ проект е „Losing Alice”. Сериалът, състоящ се общо от 8 епизода, изглежда предлага пълния пакет за развлечение на зрителите – талантлив актьорски състав, начело с чаровната и силно недооценена Айелет Зурер, и увлекателна история с интересен поглед над женската амбиция и отдаденост, провокативни герои и не на последно място, стилен външен вид. Трейлърът само потвърди предположенията ни, че израелският сериал ще е силно въздействащ трилър, който несъмнено ще остави доста хора без дъх.

Ето го и официалния плакат и синопсис на „Losing Alice”:

Losing Alice” е вълнуващо кинематографично пътешествие, което използва скоци напред и назад в сложен разказ, отвеждащ зрителя през съзнанието и подсъзнанието на своя протагонист. Сериалът следва Алис (Айелет Зурер), 48-годишна жена режисьор, която се чувства безполезна, откакто е отгледала семейството си. След кратка среща във влака, тя става обсебена от фаталната 24-годишна сценаристка Софи (Лихи Корновски) и в крайна сметка предава моралната си почтеност, за да постигне власт, слава и успех. През призмата на този женски Фауст, сериалът изследва въпроси като ревност, вина, страх от стареене и сложните отношения, които жените имат помежду си. Но преди всичко „Losing Alice“ е любовно писмо за все още твърде голямата рядкост, която е жената режисьор.

losing-alice-poster-20200119

Режисьор на „Losing Alice” е Сигал Авин, а в ролите ще видим Айелет Зурер, Лихи Корновски, Гал Торен и др.

Премиерата на сериала е на 22 януари по Apple TV+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ако има и 50% от напрежението на другия израелски бисер на Apple TV ‘Техран’ – ще става …

  2. един от най-приятните сериали тази година пристигна от Apple TV – Ted Lasso