Не сме от най-големите почитатели на „I Origins”, който в някои среди има репутация на супер интелигентна фантастика, преплитаща наука и религия (за нас е по-скоро разочарование), но харесваме режисьора и сценариста му Майк Кейхил, чиято кариера следим след оригиналния му и интелигентен сай-фай дебют „Another Earth”. През последните шест-седем години Кейхил работи в телевизията, като режисира епизоди на „The Magicians“, „The Path“ и „Nightflyers“, но сега се завръща в киното с нов провокативен „mind-bending“ проект – „Bliss“.

Филмът е с участието на Оуен Уилсън и Салма Хайек и според официалния синопсис разказва историята на Грег – наскоро разведен мъж, чиито живот бавно се разпада, когато среща мистериозната и омагьосваща Изабел, която живее на улицата и вярва, че замърсеният, счупен свят около тях не е истински. Тя е убедена, че те обитават грозна и жестока симулация в красив и мирен „истински“ свят на блаженство. Първоначално скептичен, Грег в крайна сметка открива, че може да има известена истина в невероятните конспиративни твърдения на Изабел.

Вижте трейлъра на „Bliss“ сега.

Историята ни се вижда малко по-различна от представената в синопсиса, но това няма особено значение. По-важното е, че, за съжаление, видяното в трейлъра не грабва по никакъв начин и ни изглежда ужасно лошо и евтино. Основната причина за това са Оуен Уилсън и Салма Хайек, които ни се струват като тотален мискаст, а химията по между им е нулева (да не кажем, че е отрицателно число). Не мислим, че дори името на Майк Кейхил е достатъчно, за да ни накара да гледаме „Bliss“ – може би, ако чуем някакви свръх позитивни отзиви, бихме се жертвали. Жалко.

За финал вижте и един плакат, който перфектно се връзва с разочароващия трейлър.

bliss_xlg

Режисьор и сценарист на „Bliss“ е Майк Кейхил („Another Earth”, „I Origins”), а в ролите са Оуен Уилсън, Салма Хайек, Джошуа Ленърд, Стив Зисис, Кейти МакКейб, Ерин Фланъри, Мадлин Зима и др.

Премиерата е на 5 февруари по Amazon Prime Video.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments