Арън Соркин: Self-improvement is masturbation.
Арън Соркин: Self-improvement is masturbation.

Арън Соркин е брилянтен сценарист, който бавно и сигурно все повече изгражда и репутация като силен режисьор. Въпреки че „Molly’s Game“ и „The Trial of the Chicago 7” не са толкова възхвалявани, колкото някои от произведенията му, режисирани от други хора, те все пак събират повече от прилични отзиви от критиката и публиката (доколкото можем да знаем в случая на Netflix), така че не е изненадващо, че сега разбираме за следващ собствен сценарий, който Соркин ще режисира.

Става дума за „Being the Ricardos”, който дълго време беше в процес на развитие от Amazon – търсеха се режисьори, Кейт Бланшет трябваше да участва и отпадна, всякакви подобни перипетии, но в крайна сметка проектът така и не се реализира. Явно обаче след безспорния успех на „The Trial of the Chicago 7” Соркин и Amazon са се съгласили, че няма нужда да се търси режисьор на друго място, перфектният човек за поста е най-близкият до проекта.

Being the Ricardos” е посветен на женената двойка Лусил Бол и Дези Арназ – продуценти и звезди на култовия американски ситком „I Love Lucy”, излъчван през 50-те години. По-конкретно, филмът на Арън Соркин разказва за една седмица от техния живот, докато двамата продуцират и участват в сериала – от първи прочит на сценария за епизода в понеделник до заснемането му в петък. През тази една седмица Лусил и Дези се изправят пред две огромни кризи, едната от които заплашва кариерата, а другата – семейния им живот.

Лусил Бол и Дези Арназ във времето, когато пушенето беше cool!
Лусил Бол и Дези Арназ във времето, когато пушенето беше cool!

Тъй като нямаме особено отношение към „I Love Lucy”, въпреки че знаем, че се смята за един от основоположниците на ситкома, се интересуваме от „Being the Ricardos” само заради сценария на Арън Соркин и актьорите. Както става ясно, Amazon очевидно няма да пестят пари в този аспект, тъй като в момента за ролите на Лусил и Дези се водят финални преговори с Никол Кидман и Хавиер Бардем.

Двамата изглеждат като интересен избор, тъй като без съмнение са безупречни актьори, но най-добрите им изпълнения са в по-сериозни, мрачни и интроспективни роли. В „Being the Ricardos” сериозни моменти със сигурност ще има, особено „зад кулисите“, но все пак и Никол Кидман и Хавиер Бардем ще трябва да пресъздадат типичното държание на хора в ситком, което, както всички знаем, е нестихващо приповдигнато и ентусиазирано – емоции, които не виждаме много често на лицата и на двамата. Но това е и един от големите плюсове на филма – гледаме и се възхищаваме на Кидман и Бардем от толкова време, познаваме добре стила им на игра и ще бъде наистина интересно да ги видим в превъплъщения в каквито не влизат често.

Дата за началото на снимките на „Being the Ricardos” засега не е обявена, но предполагаме, че финализират ли се сделките с двамата актьори, Amazon няма да се бавят много и камерите ще се завъртят възможно най-бързо.

Being-the-Ricardos-Nicole-Kidman-and-Javier-Bardem-in-Aaron

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *