I am Nicolas Cage. Let’s get fucked!

По причини, които са ясни и на малко дете, последните (вече и ние не знаем колко) години Никълъс Кейдж е лесна мишена за подигравки. От време на време ние самите също се забавляваме на негов гръб – последно го направихме с двойното му включване в рубриката ни „WTF трейлър на седмицата” с „Jiu Jitsu“ и „Willy’s Wonderland“, но няма да отречем, че в Кейдж има нещо специално, което го отличава от доста други негови колеги, затънали по подобен начин (като Брус Уилис например, чиито нови филми са като изстрел в мозъка). Това „нещо“ са неговата персона, интензитет, нестандартен актьорски подход към всяка роля и не на последно място, несравнимо „delivery“, които го правят идеален избор за проекта, който сега представяме на вашето внимание.

Става дума за документалната поредица „The History Of Swear Words“, която в продължение на шест епизода ще разкрие произхода и еволюцията на някои от най-известните „мръсни“ думи в английския език: fuck, shit, bitch, dick, pussy и damn. Малко ни е яд, че не е оригиналната „седморка“ (shit, piss, fuck, cunt, cocksucker, motherfucker и tits) на Джордж Карлин, но какво да се прави. Освен в произхода на думите, „The History Of Swear Words“ ще задълбае и в научното и културното им значение, както и използването им в попкултурата.

Вижте първия трейлър.

Не изглежда особено оригинално като подход (с тези преобладаващи говорещи глави), но смятаме, че вероятно ще може да се научи нещо интересно, още повече в контекста на нашето съвремие, където се забелязва все по-голяма цензура върху всевъзможни „обидни“ думи. Като нищо скоро, без да се усетим, отново ще живеем в строги езикови рестрикции, пред които миналото няма да изглежда чак толкова лошо. В този ред на мисли, макар и конкретните комици, които виждаме на екран, да не ни радват супер много, включването на такива ни се струва уместно, тъй като те са от хората, които страдат доста от новата цензура. Пък и е добре човек да се забавлява, докато учи.

Разбира се, голям плюс на „The History Of Swear Words“ се явява и Никълъс Кейдж. Кой може да остане равнодушен пред начина, по който открива трейлъра с Fuuuuuuck!? Ще рискуваме и ще дадем шанс на поредицата, когато дебютира на 5 януари по Netflix и се надяваме да не съжаляваме.

А сега, go fuck yourself!

the-history-of-swear-words-i1-20201223

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *