Коледа тази година подрани за феновете на поредицата „Живият хаос“ на Патрик Нес, които още от миналия месец биват заливани с нова и нова информация за предстоящата екранизация. Филмът, чиято съдба е сходна с тази на „Новите мутанти“, няколко пъти попада в капана на презаснемането на определени сцени, както и на честото отменяне на премиерата (снимките водят началото си още от 2017 г., а премиерни дати се отменяха всяка година), докато най-накрая през ноември беше обявено, че „Живият хаос“ със сигурност ще се появи на голям екран през януари 2021 г. Да, ама лошият късмет явно все още не е напуснал продукцията, защото ситуацията с пандемията наложи още една промяна на официалната премиерна дата и за момента тя е 5 март 2021 г. За да усмирят негодуващите фенове Lionsgate публикуваха няколко нови кадъра от филма, както и кратък клип, хвърлящ поглед към първата среща на героите на Том Холанд и Дейзи Ридли.

Режисьор на продукцията е Дъг Лаймън, който, съдейки по работата му върху „На ръба на утрешния ден“, е способен да направи повече от сполучлив сайфай блокбастър. Колкото до сценария, в самото начало върху него работи самият Чарли Кауфман, но по-късно той напусна проекта и последния вариант е дело на писателя Патрик Нес и Кристофър Форд. Въпреки че не е потвърдено се смята, че филмът покрива основно съдържанието на първата книга от трилогията, а именно романа „Не пускай ножа“. Не се изключва възможността обаче в адаптацията да се откриват мотиви и от останалите части на трилогията.

Историята се развива на непозната планета, наскоро колонизирана от хората. Тази човешка инвазия води до война между коренното население и новодошлите, която завършва с разпространението на опасен вирус. В резултат на вируса всички жени загиват, а оцелелите започват да чуват мислите си в нещо наречено „Шумът“. Тод Хюит (Холанд) е момче, израснало в това общество без дори за миг да го поставя под съмнение, но това ще се промени след неочакваната му среща с момичето Вайола (Ридли).

Тук може да видите и новия официален клип на „Живият хаос“:

Epck8Y2VEAAvjMy EpcqT5pUwAUeqep

Клипът без съмнение възбуди интереса ни, особено с начина, по който ще бъде визуализиран „Шумът“ – частта от трилогията, която дълго време бе смятана за невъзможна за филмиране. Също така покрай пандемията стана ясно, че Lionsgate наистина държат на тази продукция и вероятно имат намерение да я превърнат в нов силен YA франчайз, какъвто не са имали от „Игрите на глада“ насам. Иначе защо да отделят толкова финанси за презаснемането на някои сцени. В последните дни имаше и много слухове, че „Живият хаос“ ще бъде продаден и пуснат по някоя от големите стрийминг платформи, но те бяха опровергани, което още повече затвърди вярата, която студиото е вложило в предстоящата адаптация.

Нека не се лъжем, „Живият хаос“ има всички фактори за успех – интригуващ младата публика сюжет, базиран на много популярна книга и повече от впечатляващ актьорски състав. Няма спор, че младите фенове на вселената на Marvel и „Star Wars” безусловно ще подкрепят Том Холанд и Дейзи Ридли, а за всички останали има невероятния Мадс Микелсен и изгряващата Синтия Ериво. Пък и адаптациите на Патрик Нес често са много въздействащи и сполучливи като „Часът на чудовището“ от 2016 г.

Дали новата година ще е милостива към света на киното и ще можем спокойно да се насладим на „Живият хаос“, похапвайки пуканки в киносалона, или отново ще се наложи да се правят компромиси, никой не знае. Но едно е сигурно, след като търпеливо сме чакали хаосът да оживее повече от 3 години, спокойно ще можем да го направим и още няколко месеца.

Тук може да видите и новите публикувани кадри:

chaos-walking-tom-holland-daisy chaos-walking-cynthia-erivo chaos-walking-nick-jonas-mads-mikkelsen 5g0T8Cp chaos-walking-daisy-ridley chaos-walking-david-oyelowo chaos-walking-doug-liman-daisy-ridley-tom-holland-set-photo

Режисьор на „Живият хаос“ („Chaos Walking”) е Дъг Лаймън („Самоличността на Борн“, „Мистър и Мисис Смит“, „На ръба на утрешния ден“), а в ролите ще видим Том Холанд, Дейзи Ридли, Мадс Микелсен, Синтия Ериво, Ник Джонас, Дейвид Ойело, Кърт Сътър и др.

Актуалната премиерна дата е 5 март 2021г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *