Точно седем месеца бяха необходими на А24 и НВО, за да премислят възможните варианти и да поканят подходяща дама, която да се включи в проекта на Оливие Асаяс за вдъхването на  нов живот на героинята Ирма Веп. Асаяс се е ангажирал с активна преработка на собствения си филм „Irma Vep“ от 1996 година, като голяма част от работата по сценария е била свършена по време на пролетния пандемичен „локдаун“.

Избранницата на продуцентите за новта Веп е Алисия Викандер. Харесваме я много – притежава и способности, и фигура, може да се справи (ако се налага) и с прилагане на бойни изкуства. В оригиналния филм на Оливие Асаяс, актриса от Хонконг (в ролята е Маги Чюн), пристига във Франция за римейк на филма „Les Vampires“, създаден през 1915 година, и се сблъсква с особеностите на френската киноиндустрия в края на ХХ век. В хода на снимките тя започва да губи представа къде свършва екранният образ и къде започва нейната истинска същност.

Ето какво споделя Алисия Викандер за възможността да се включи в проекта на Асаяс:

От много време съм почитателка на Оливие и неговото творчество. Много съм развълнувана, че ще работим заедно и че ще стана част от вселената на превърналия се в класика негов филм „Irma Vep“. Авторският екип е съставен от много талантливи хора и съм радостна, че ще си партнираме с НВО и А24 по този специален проект.

Изпълнителният вице-президент Франческа Орси, която отговаря за програмата на НВО, също е във възторг, че имат възможност да се „синхронизират“ графиците на Асаяс и Викандер, за да работят заедно – и няма търпение да види готовия продукт. Сигурни сме, че става въпрос за киноманска страст, не за очакване на прираст на НВО-абонатите, нали?! Самият Оливие Асаяс пък изразява своята благодарност към Алисия, А24 и НВО за шанса да се върне и обогати историята на Ирма Веп.

Това е комедия, която ще се опита да улови „духа на времето“ по същия начин, както го стори оригиналният филм – в един съвсем различен свят, в коренно различна епоха, която в момента ми се струва отдалечена на светлинни години.

Освен Асаяс, в продуцентския екип на сериала „Irma Vep“, се включва и създателят на „Euphoria“ Сам Левинсън. Не е ясно кога могат да започнат снимките на сериала, тъй като графика на Викандер е пълен с доста ангажименти – идват римейка на „Dial M for Murder“, както и „Tomb Raider 2“ под режисурата на Бен Уийтли. Ще следим за подробности и ще споделим своевременно, особено ако снимките наистина започнат в началото на 2021 година, както се очаква.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *