Много от тазгодишните независими филми пострадаха поради разрастването на пандемията и отменянето на по-големите световни филмови фестивали. Сред тях беше и режисьорският дебют на Алекс Маколей – трилърът „Don’t Tell a Soul“, чиято премиера трябваше да бъде през април в Трайбека. Доскоро бъдещето на филма оставаше все така неясно, докато през септември не дебютира на фестивала в Довил с преобладаващо позитивни отзиви и привлече вниманието на американско продуцентско студио, което доведе и до появата на първия официален трейлър.

Сюжетът на „Don’t Tell a Soul“ се върти около Джоуи и Мат – двама братя, които са готови на всичко, за да помогнат на болната си майка. Тийнейджърите решават да откраднат пари, но са хванати в крачка от Хамби – угрижен охранител, който пада в дълбока шахта, докато преследва момчетата в гората. През следващите дни Джоуи поддържа напрегната връзка с Хамби, който увещава малкия брат, че ако бъде освободен, няма да ги издаде. Джоуи междувременно е разкъсван от мисълта дали да постъпи правилно или да бъде верен брат. Но невинен ли е наистина Хамби или крие и друга тайна, която застрашава двете момчета и семейството им?

Вижте трейлъра:

https://youtu.be/1wZp7rSXhks

Don’t Tell a Soul” изглежда потискащ, мрачен и пълен със съспенс, точно какъвто един добре направен трилър трябва да бъде. Освен това режисьорът Алекс Маколей твърди, че има няколко неочаквани обрата, които ще хванат публиката неподготвена. Колко въздействащи ще се окажат обратите не знаем, но едно е сигурно, с такъв актьорски състав е малко вероятно да се допусне грешка.

В ролята на малкия брат Джоуи влиза Джак Дилън Грейзър, познат ни като хиперактивното дете от „То“ и „Шазам“. Съвсем наскоро той доказа колко силно екранно присъствие може да има в сериала на Лука Гуаданино „Ние сме каквито сме“ и смело може да се твърди, че е един от многото нашумели млади актьори с ярко бъдеще. Като Мат  ще видим Фин Уайтхед („Black Mirror: Bandersnatch”), който имаше летящ старт в кариерата си с военната драма на Кристофър Нолан „Дюнкерк“. Неговата актьорска игра е все по-наситена и изпълнението му във филма изглежда повече от обещаващо. И разбира се, закъде без Рейн Уилсън (или Дуайт от „The Office“) като Хамби. В последно време забавният Уилсън залага на по-сериозни роли като героичния учен от сериала на Амазон „Utopia” и определено му се получава.

Като цяло всички улики сочат, че „Don’t Tell a Soul” има качества да бъде солиден, увлекателен трилър и ние имаме желание да му хвърлим око.

dont-tell-a-soul-poster-20201121

Режисьор и сценарист на „Don’t Tell a Soul” е Алекс Маколей („Flower”). В ролите влизат Джак Дилън Грейзър, Фин Уайтхед, Рейн Уилсън и Мена Сувари.

Премиерата е на 15 януари 2021 както в кината, така и по някои стрийминг платформи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *