There’s something wrong with Esther! Дори и да не сте от най-големите фенове на „Orphan“ (за който в най-лошия случай може да кажем, че е приличен за жанра си), едва ли ще отречете, че младата Изабел Фурман прави повече от страхотна роля като изключително зловещата Естър Колман (от която все още ни побиват тръпки), и затова не е изненада, че тя ще се завърне за планираната предистория „Orphan: First Kill“, за която не сме сигурни как точно ще работи.

Тук е моментът да кажем, че ако случайно не сте гледали „Orphan“ на Жауме Колет-Сера, по-добре да не четете надолу, защото ще си развалите един от най-ефектните и смразяващи обрати (който на всичкото отгоре работи) в подобен род филми. Именно заради него не сме сигурни колко удачна ще бъде една предистория – дали „Orphan: First Kill“ ще има някаква дълбочина и стойност извън просто да видим какво се е случило в миналото на героинята и как тя извършва „първото си убийство“.

Variety и Deadline съобщават, че режисьор на „Orphan: First Kill“ ще бъде Уилям Брент Бел („The Boy“), а филмът ще разкаже как страдащата от хипопитуитаризъм тридесетгодишна Лина Кламър (която в първия филм се представя за деветгодишната Естър Колман) оркестрира брилянтното си бягство от естонска психиатрична клиника и пътува до Америка, представяйки се за изчезналата дъщеря на богато семейство. Докато Лина свиква с живота си като Естър, в плана ѝ се появява неочаквана пукнатината, която я изправя срещу майка, готова да защити семейството си на всяка цена. В ролята на майката ще видим Джулия Стайлс, а както вече стана ясно, като Лина/Естър се завръща Изабел Фурман.

Няма как да не възникне въпросът, колко правдоподобно ще бъде новото превъплъщение на Фурман. Когато през 2009 влиза в ролята на 9-годишната Естър, тя е на 12, но сега вече е на 23, а ще трябва да мине за още по-малко момиче. Изглежда обаче, че авторите на филма са помислили за това и имат решение на проблема. Според информацията на Deadline:

За да помогнат на Фурман отново да вдъхне живот на героинята си, създателите на филма ще използват комбинация от forced perspective снимки и специалисти по грим от световна величина.

Надяваме се да им се получи, защото от това ще се реши дали „Orphan: First Kill“ ще работи или не. Ясно е, разбира се, че дори и да стане (а нямаме особени причини да смятаме, че няма), това само по себе си няма да е достатъчно филмът наистина да си струва, но е задължителното условие, без което всичко останало ще е безпредметно, без значение колко добре измислено.

За финал ще кажем, че имаме положително отношение към „Orphan“ (без да го намираме за нещо много специално), но реално нямаме интерес да видим предисторията на Естър – струва ни се абсолютно ненужно. Любопитни сме обаче да видим как ще им се получи с триковете да вкарат Изабел Фурман отново в ролята. Ще изчакаме да видим някой друг трейлър на „Orphan: First Kill“ и ще решим дали си заслужава да се жертваме с целия филм.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Orphan беше готина психария и слава богу нямаше нищо общо с малоумните къщи които тормозят човечеството последните три-четири години, но продължение звучи по-тъпо и от къща с олигофрени вътре минаващо за ужас!

  2. И аз не виждам как ще е по-добро от оригинала (не че оригиналът е някакъв връх, но наистина беше приличен психотрилър).