Добрата филмова мистерия е истинско удоволствие за гледане. Да проследиш как различните елементи се навръзват, да се чудиш кой казва истината, кой с какъв мотив е – когато е добре направена, това е един от най-вълнуващите и интригуващи жанрове в киното. Затова и винаги, когато видим трейлър, който има потенциала да ни представи следващата интересна и завладяваща мистерия, веднага наостряме уши.

Днес ще ви представим трейлъра на предстоящия „Wander”, в който главните роли се изпълняват от Томи Лий Джоунс, Арън Екхарт, Хедър Греъм и Катрин Уиник. Филмът разказва за крайно нестабилен частен детектив, който е нает да разследва мистериозна конспирация в малко градче. С нализането му все по-надълбоко в случая, започва да става ясно, че конспирацията не просто засяга въпросното градче Уондър, но може и да е пряко свързана с личната трагедия в живота на детектива.

Освен разкриването на мистерията, което винаги е интересно, тук явно ще става дума и за изследване на ментално нестабилен герой, чиято травма и скръб са му повлияли изключително тежко. Това ни интригува чисто тематично и виждаме голям потенциал в това „Wander” да бъде не просто интересен за проследяване, но и реално да се задълбочи в по-сериозна тематика.

След като изгледахме трейлъра, трябва да кажем, че имаме леки притеснения, защото ни се струва, че везните леко (но опасно) опасно се накланят към евтина сензация и използване на лесни прийоми за обясняване на характера на героите – единият не е добре в главата, другият пуска завоалирани подсказки, но всъщност е неясно на чия страна е и т.н.

Това обаче може да е просто впечатлението, което трейлърът създава, а заради силния каст смятаме, че има потенциал всъщност сюжетът да се окаже наистина добре развит, едновременно от гледна точка на самата прогресия на събитията, както и изследването на героя. Има причина да вярваме, че Томи Лий Джоунс и Арън Екхарт знаят как да си избират проектите и са се спрели на този заради реалните му качества.

wander_xlg

Wander” е режисиран от Ейприл Мълън и написан от Тим Дойрон, които са работили по всичките си пълнометражни филми заедно. Филмът ще излезе на video on demand на 4 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *