Харесваме много филми, които пораждат спорове и дискусии, които провокират и ни предизвикват. В същото време обаче винаги сме знаели, че понякога всички имаме нужда от добросърдечни, миловидни филми, които стоплят циничните ни души и ни карат да се усмихнем, дори и да не са страшно оригинални. Такъв предполагаме, че ще е случаят с новия филм на Алън Бол, за който получихме първи трейлър.

Филмът се нарича „Uncle Frank” и както споменахме, е написан и режисиран от брилянтния Алън Бол, автор на „Американски прелести”, създател на сериалите „Six Feet Under” и „True Blood”. Новото му произведение разказва за тийнейджърката Бет, която през 1973 година се премества от южняшкото си родно градче, за да учи в Ню Йорк, където любимият й чичо Франк е преподавател по литература. Когато тя отива на гости на чичо си изненадващо, разбира, че той е гей и от години живее с партньора си, като през цялото време е криел това от семейството си. Когато бащата на Франк внезапно умира, двамата се завръщат в южното градче при консервативното си семейство, които по всяка вероятност няма да реагират никак добре на неочакваното разкритие от Франк.

Uncle Frank” дебютира на тазгодишния фестивал Сънданс и е купен за разпространение от Amazon, които сега пускат първия трейлър. От рекламата  виждаме, че филмът наистина изглежда сравнително стандартен – такъв тип истории за хомосексуални мъже и жени в този исторически период, които са криели идентичността от семействата си, за да не бъдат отхвърлени, сме гледали много. От „Uncle Frank” обаче лъха неустоим чар и добродушие, към които сме привлечени веднага.

За интереса ни помага и чудесният актьорски екип, поведен от София Лилис, която ни направи много добро впечатление в „То”, и Пол Бетани, който от години ни е любимец и ще гледаме във всякакви роли, от одушевени роботи до известни американски терористи. Не се случва много често Бетани да е центъра на вниманието и главното действащо лице, така че много се радваме, че „Uncle Frank” ни предлага  тази възможност.

Освен Бетани и Лилис пълният каст включва и много силни актьoри в поддържащите роли като Питър Макдиси, Джуди Гриър, Стив Зан и Марго Мартингейл. Самият факт, че филмът е написан и режисиран от Алън Бол е достатъчна причина да искаме да го гледаме. Добавяме към това чудесния каст и осезаемата доброта, която лъха от трейлъра, и вече сме крайно заинтересувани.

Uncle Frank” ще бъде пуснат от Amazon на 25 ноември.

uncle-frank-poster-20201018

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

 1. Баси якото, и оригинален. Все си мислех, че съм нормален човечец, не тая омраза към никой, но това е прекалено вече. Ако не е расизъм, трябва да е за гейове. Повръща ми се, всеки сериал, всеки филм. Гледах как са осрали и втория на the boys, протагониста е не просто расист, той е шибан нацист – буквално. Евала!

  1. Иначе общо погледнато – колко приятели имате, които са гей ?
   Колко чернокожи приятели/познати имате ? Познавате добре ?
   Колко избягали от войната в Сирия сте срещали лично – и имате идея какво се случва в живота им ?

 2. Милбо, мили мой, отиди да къпеш дечицата във ваната. Цункиии!

  1. But, Ivan, my dear, I thought this seems to be a movie about PEOPLE…
   They say – it is about гейове…и доколкото разбирам в момента повръщат и имат стомашно разстройство …

   Is it about people or гейове ….?

   I am confused …:)

  2. Имам двама приятели гей (което пък, не им пречи да бъдат много готини хора). Не съм хомофоб, мамка му, както не съм и расист. Но ми се повръща, от цялата тая миризлива политкоректност и блякляйвмядърс шит. За Бога, , в Watcmen се оказа, че първия супер хиро е чернокож гей, който бтв праска бял полицай расист. В 9 от 10 неща, които си пусна да гледам винаги се намира някой онеправдан гей или чернокож. Ба мааму, досадно е, неправдоподобно е, вони и се не трае вече.

  3. Живеем във времената с най-много и най-разнообразен original content. Като не ти се гледат обратни, просто подминавай и избери друго заглавие. А такива има колкото щеш… Не виждам какъв е проблемът?

  4. Според всички статистики, които успявам да намеря, LGBTQ персонаж в главна роля има в около 20% от филмите с широк рилийз, така че ти ако ги виждаш в 9 от 10 ми се струва, че вероятно не си избираш правилно контента. Ако наистина ти е за правдата, очаквам с нетърпение да ти видя постовете под следващите 10 новини за хетеросексуални романси, че ти е писнало от това как всичко е едно и също.

  5. Pow R Toc H: „В 9 от 10 неща, които си пусна да гледам винаги се намира някой онеправдан гей или чернокож.“
   Леда Г.: „LGBTQ персонаж в главна роля има в около 20% от филмите с широк рилийз…“

   Двете неща са различни, нали? Защо изобщо?

   Не обръщайте внимание на Milbo. Има проблеми човекът, говори си негови работи, гони си някакви собствени цели, но не е нужно да влизаме в спор. Особено пък, когато няма диалог, а всеки си сипва разбърканите мисли…

  6. Защо нямало диалог exactly ?
   Според дефиницията на Meriam-Webster Dictionary, ‘диалог’ означава:
   1. a conversation between two or more persons
   2. an exchange of ideas and opinions.

 3. Не е нужно да има педал в главната роля, достатъчно е че в огромна част от най-рейтинговите и очаквани шоута и филми е пълно с обратни, негри-обратни и всякакви странно-неопределени субекти, вкарани там само за да не ядосват и нараняват педалско-лесбийските средички. Да не забравяме че преди няколко години бяха обвинили Тейлър Суифт защо в един от клиповете и нямало нито един черен – ами явно не е било належащо, затова !

  1. Иване, преди малко прочетох това, което си написал на жена ми – тя се разсмя с глас и попита къде е написано това ?