Денят винаги започва добре, когато екипът ни има за задача да ви запознае с нови, оригинални заглавия, които не са продължения, римейк, рибуут или спин-оф на утвърдено име. Такъв е случаят и с „Nine Days” на режисьора-дебютант Едсън Ода, който получи наградата „Уолдо Солт за оригинален сценарий“ на фестивала Сънданс.

Действието на филма се развива в алтернативна реалност между живота и смъртта, където Уил (Уинстън Дюк) е натоварен с тежката задача да реши кой от новодошлите пет души ще замести починал човек на Земята. След като дадена душа си отиде от света, въпросните петима избраници се появяват в тази реалност и Уил има девет дни, за да тества всеки един от кандидатите. Печелившата душа получава правото да се роди, докато останалите ще престанат да съществуват, като по този начин ще са били живи малко повече от седмица.

Трейлърът изглежда супер. Харесва ни по-личният и интимен подход, както и идеята и залозите. Концепцията за живот между живота и смъртта е тема, която вълнува всички ни и автоматично я прави релевантна. Отделно имаме екип от талантливи актьори, които придават колорит към продукцията. Ако творбата се окаже толкова успешна, колкото я изкарват хората, имали шанса да гледат филма, то не бихме се учудили, ако „Nine Days” получи номинации на тазгодишните награди „Оскар“.

Екипът от актьори се оглавява от Уинстън Дюк („Нас“, „Черната Пантера“), Зази Бийтс („Дедпул 2“, „Жокера“), Бил Скарсгард („То”, „The Devil All The Time”), Тони Хейл (“Arrested Development”), Бенедикт Уонг („Доктор Стрейндж“, „Марко Поло“), Дейвид Рисдал и Ариана Ортиз. Изпълнителен продуцент е Спайк Джоунз, а сценарист и режисьор е Едсън Ода.

Премиерата на филма е насрочена за 22 януари, 2021 година, а в завършек ви предлагаме и дебютния постер.

плакт

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *