След сякаш безкрайно чакане, най-сетне имаме първи тийзъри на едно от най-очакваните заглавия за 2020, което освен всичко друго, наистина ще излезе тази година! Става дума, разбира се, за „Mank“ на Дейвид Финчър“, който бележи първия филм на един от любимите ни режисьори от 2014 г. насам. Въпреки че за секунда не сме се съмнявали във Финчър, все пак безумно се радваме, че (съдейки по първите клипове) той ще ни представи още едно невероятно кинопроизведение и ще оправдае или дори надмине очакванията ни.

Mank“ е филмът, който Финчър се опитва да направи от години, когато покойният му баща Джак е написал сценария. Разказът се занимава със задкулисната драма на подготовката и снимките на един от най-уважаваните филми в историята на киното – „Гражданинът Кейн“. Историята е представена през перспективата на сценариста Хърман Манкевич – Манк, който се бори със собствения си тежък алкохолизъм, за да завърши сценария в 90-те дни, които режисьорът Орсън Уелс му е дал. Впоследствие пък Уелс и Манк се скарват за това кой всъщност заслужава кредита за написването на сценария. В ролята на Манк ще видим невероятния Гари Олдман, без съмнение в поредната му брилянтна трансформация.

Двата тийзъра накратко показват различните трудности на Манк през периода на писането на „Кейн“ – от обтегнатите отношения със съпругата му, през явно странното му познанство с Уилям Рандолф Хърст, вдъхновението зад Кейн, до тежкия му алкохолизъм. Също така е явно, че поне в началото на филма Орсън Уелс и Манк се разбират много добре, даже си имат собствени шегички, така че разпадането на тези отношения ще бъде адски интересно за гледане.

Без повече прикаки, вижте страхотните първи кадри от „Mank“ сега:

Черно-белите снимки естествено са страшно стилизирани и със сигурност ще помогнат на публиката да влезе по-лесно в историята. Цялостното изграждане на кадрите в стила на 30-те години (дори и логото на Netflix) невероятно много ни радва, без да ни изненадва – все пак е известно, че Финчър е вманиачен по детайлите. Той работи с оператора Ерик Месершмит, с когото вече са си партнирали по „Mindhunter”, и двамата очевидно са заснели повече от впечатляващ филм. Чуваме и първи откъси от оригиналния саундтрак на Трент Резнър и Атикъс Рос, с които Финчър работи отдавна.

В главните роли в „Mank” ще видим Гари Олдман, Аманда Сайфрид, Лили Колинс, Том Бърк и Чарлс Данс.

Лимитираната кино премиера е насрочена за края на ноември, но всички ще имаме възможност да се насладим на филма на 4 декември в Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

    1. Подкрепям – във „Война и Мир“ на BBC краде сцена след сцена.

  1. Филм за индустрията – значи и Финчър е най-после със сериозни намерения за Оскар тази година. Очаквано, изглежда страхотно. Дано само някоя политкоректна чекия не го изненада.

  2. Ако Финчър не вземе Оскар за сметка на оная пача Реджина Кинг, Академията да се саморазпуска и членовете й да ходят при нейния любим д-р Манхатън (на Марс).