На какво ли не сме готови в името на любовта. В случая, на любовта ни към камерни трилъри, а „жертвата“, която ще направим, е да хвърлим око на „Horizon Line“, който (поне на ниво трейлър) не изглежда кой знае колко обещаващ. Филмът е дело на шведския режисьор Микаел Марсимайн („Call Girl“, „Gentlemen“) и разказва за двойка, която пътува за сватбата на общ приятел на отдалечен тропически остров, когато пилотът на малкия им самолет умира по време на полета и ги оставя пред лицето на неизбежна катастрофа.

Horizon Line“ е по сценарий на Джош Кембъл и Матю Стюкън, които вече имат опит с подобен тип филм – двамата са отговорни за повече от приятния (като изключим леко проблематичния финал) „10 Cloverfield Lane“ и реално са основната ни надежда да се получи нещо гледаемо. Опит с камерните филми има и режисьорът на „Опасни водиЖауме Колет-Сера, който се явява изпълнителен продуцент. Това са и имената, на които се залага да „продадат“ филма, който се рекламира „от създателите на…“ споменатите по-горе две заглавия. Очевидно режисьорът Марсимайн не е никакъв фактор.

Вижте първата реклама.

Както вече загатнахме, нищо в този трейлър не ни грабва особено, но толкова много обичаме филми, чието действие се развива в силно ограничено пространство, че това е всичко, от което имаме нужда, за да се паркираме пред „Horizon Line“. Чудим се дали ще има някакъв туист, ала подобния „Altitude“, и дали финалът ще е в стил „Open Water“. Защото, ако всичко приключи благополучно, бая сериозна драматургия ще трябва, за да не е пълна катастрофата. Единственото по-интересно в тази посока виждаме само в това, че (според някои източници) двамата герои, изиграни от Алисън Уилямс и Александър Дреймън, са бивши гаджета, а не настоящи. Но това си е сламка, която едва ли ще ни спаси от удавяне.

horizon-line-poster-20201011

Режисьор на „Horizon Line“ е  Микаел Марсимайн („Call Girl“, „Gentlemen“), по сценарий на Джош Кембъл и Матю Стюкън („10 Cloverfield Lane“). В ролите са Алисън Уилямс, Александър Дреймън, Кийт Дейвид, Пърл Маки и Аманда Кан.

Премиерната дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Тази все повече започва да мяза на евтин мелез между Кийра Найтли и Майка Монро.