Вероятно бейзболът не е първата ви мисъл, когато прочетете „Джон Гришам“, но е известна неговата привързаност към прочутата американска игра и през пролетта на 2012 година излиза неговият 25-ти роман „Калико Джо“ („Calico Joe“). А филмовата новина, до която все не стигаме вече втора седмица, е свързана с Джордж Клуни и желанието му да режисира адаптация на тази история.

Ако не сте запознати със сюжета, ето какво гласи синопсиса на романа на Гришам:

През 1973 година Джо Касъл е детето чудо на бейзбола, най-добрият новак, появявал се някога. Младокът от Калико Рок, Арканзас, хвърля в екстаз феновете на „Чикаго Къбс”, като удря хоумрън след хоумрън и подобрява рекорди. „Калико Джо“ бързо става идол на феновете на бейзбола в Америка, включително на Пол Трейси, малкият син на Уорън Трейси, питчър от отбора на „Ню Йорк Метс”. Идва ден, в който Уорън среща Калико Джо в мач – Пол е в трибуните и подкрепя идола си, но и своя баща. Тогава Уорън Трейси хвърля топка, която променя живота на всички…

Според информацията от Variety, освен че ще режисира бъдещата екранизация на „Калико Джо“, Клуни  ще бъде и неин продуцент, заедно с дългогодишния си партньор в творческите авантюри – Грант Хеслов. Към тях ще се присъедини и Боб Дилън с неговата компания Grey Water Park Productions. Ето какво споделя прочутият музикант:

Джордж и Грант виждат в тази книга точно това, което и аз – една въздействаща и силна история, която ще бъде интересна и за младите, и за по-възрастните зрители.

В продуцентския екип се включват още Ара Кешишян, Петр Якл и Мартин Дж. Бараб, чрез тяхната новооснована компания ZQ Entertainment, като целта им е да развият 15 проекта за една година. Пожелаваме им да имат тази възможност, а на нас като зрители си пожелаваме да имаме шанс да видим проектите (в това число и „Калико Джо“), на голям киноекран, за какъвто са замислени и създадени тези творби.

Междувременно, в края на декември ни предстои да се срещнем (на малкия екран) с последния филм на Джордж Клуни – фантастичната драма „The Midnight Sky“, чийто първи трейлър дебютира вчера.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *