По повод твърде генеричния трейлър на „The 355“ (и все още подвластни на разочарованието от „Ava“) споделихме, че с участието си в подобни филми Джесика Частейн подлага любовта ни към нея на сериозно изпитание и искаме да зареже кухите екшъни (които на всичкото отгоре изглеждат продиктувани не толкова от творчески пориви, колкото от политическа позиция по социални проблеми) и да се съсредоточи повече върху проекти, каквито правеше в началото на кариерата си. И ето, че тя точно това прави.

Deadline съобщава, че Джесика Частейн ще замени Мишел Уилямс (която се е оттеглила заради конфликт в работните графици) в подготвяния от НВО мини сериалСцени от един семеен живот“ („Scenes from a Marriage“), явяващ се римейк на обичаната от нас едноименна класика на великия Ингмар Бергман (то всичко негово е класика) с Лив Улман и Ерланд Юзефсон. Така Частейн за втори път в кариерата си ще се „омъжи“ за Оскар Айзък, с който си партнираха в „A Most Violent Year” и който засега остава изпълнител на другата главна роля в сериала.

Както споделихме в новината за обявяването на проекта, обожаваме „Сцени от един семеен живот“ (това беше едно от първите произведения на Бергман, които гледахме на голям екран и има специално място в сърцето ни), но въпреки това нямаме нищо против да видим римейк, тъй като историята засяга „вечни“ теми (любов, омраза, брак, раздяла, моногамия, страст, изневяра), които могат да бъдат разглеждани отново и отново и да не спират да бъдат оригинални, релевантни, силни и разтърсващи. Последно доказателство за това беше страхотният „Семейна история“ на Ноа Баумбах.

Разбира се, творческият екип е от значение, но тук нещата са бетон. Мишел Уилямс е отлична актриса и перфектно ни се връзваше в ролята, особено предвид опита ѝ с разглеждащия подобни теми „Blue Valentine“, но що се касае талант, Джесика Частейн не ѝ отстъпва по абсолютно нищо, а в нашите очи е дори по-добър избор, тъй като (чисто субективно) я харесваме повече. Да не пропускаме и факта, че и тя има опит с темата от изключително любопитния „The Disappearance of Eleanor Rigby“. Оскар Айзък няма какво да го коментираме – когато не става дума за комерс, той е железен – един от най-добрите.

Разбира се, под творчески екип нямаме предвид само актьорите. Начело, като режисьор и сценарист на новия „Сцени от един семеен живот“ остава Хагай Леви, който също има опит с такъв тип история – той е един от създателите на сериала „The Affair“, който дори и да не сте гледали, заглавието трябва да ви казва достатъчно. Леви е и изпълнителен продуцент наравно с Ларс Бломгрен, Даниел Бергман, Блеър Бреард, Ейми Херцог, както и Айзък и Частейн. Тук ще кажем и че HBO, които подкрепят проекта, също са фактор – знаем, че при тях качеството на продукцията винаги е на висота.

За финал, имахме сериозен интерес към римейка на „Сцени от един семеен живот“ („Scenes from a Marriage“) още от самото начало, но сега, с включването на Джесика Частейн, ще го очакваме с още по-голямо нетърпение. Междувременно ще следим всичко по-интересно около развитието му.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *