Неописуемо беше разочарованието ни, когато официално беше потвърдено, че в крайна сметка няма да видим епоса „Дюн“ на Дени Вилньов тази година. Истината е, че не сме изненадани – всички знаем каква е 2020, а точно този филм ще го чакаме колкото и да се наложи, без ентусиазмът ни да стихва. Междувременно обаче си признаваме, че докато бихме дали мило и драго да гледаме „Дюн“ по-скоро, щом не можем пък ще обърнем поглед към следващото заглавие, с което Вилньов ще ни зарадва.

А предстоящият проект звучи (каква „изненада“) много обещаващо. Става дума за предстоящ минисериал на HBO, за който Вилньов отново ще обедини сили с прекрасния Джейк Джиленхол. Сериалът се казва „The Son” и ще бъде адаптация на едноименния роман на Ю Несбьо, по чието произведение беше направен и крайно противоречивият „Снежния човек” с Майкъл Фасбендър. Естествено, авторът на романа по никакъв начин не е виновен за филма. Книгите на Несбьо са невероятно популярни и постоянно се изкачват до върховете на бестселър класациите, така че със сигурност „The Son” има с какво да ни грабне.

Според малкото информация, която засега имаме за сюжета, „The Son” е история за отмъщение, поставена в бруталната йерархия на корупцията в Осло. Романът разказва за Сони Лофтхус, който лежи в затвора за престъпления, които не е извършил. Като отплата той получава непрекъснат поток от наркотици, за да храни зависимостта си, но целият му живот се преобръща, когато разбира истината за смъртта на баща си.

Не ни пречи въобще, че засега детайлите около „The Son” са малко. Истината е, че каквото и да става, не бихме пропуснали нова колаборация между Дени Вилньов и Джейк Джиленхол, ако ще да разказват история за леене на асфалт. Предишните им съвместни проекти „Prisoners” и „Enemy” бяха отлични представители на жанровете си, съвсем различни един от друг, но подобни по някои ключови елементи, основен от които беше комплексността на главните герои, които Джиленхол изигра. Той по принцип от години вече си избира да играе все такива мрачни герои, на които не се симпатизира лесно, така че сме сигурни, че и тук ще се справи перфектно. Вилньов пък, откакто двамата работиха заедно, направи едни от най-добрите високобюджетни фантастики в последните години и без преувеличение смятаме, че той е един от най-големите майстори, работещи в момента, и с най-голяма радост ще го видим да се завърне към чистия трилър.

The Son” ще бъде продукция на HBO като Вилньов ще режисира всички епизоди. Ленор Зион, работила по „Ray Donovan” и „Billions”, е наета за шоурънър и основен сценарист. Джонатан Нолан и Лиса Джой, продуцентите на огромния хит „Westworld”, ще продуцират и този проект.

Начална дата на продукцията засега няма, но ще се ослушваме и ще споделяме, когато бъде обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ради каза, че това ще е интересно. Най-сетне Ради е напът да уцели нещо. 😀