„I have a story… a ghost story…“
„I have a story… a ghost story…“

Шшшшшт!

Най-отговорно заявяваме, че телевизионното събитие „The Haunting of Hill House“ e сред най-качествените заглавия в хорър жанра от последните 20 години – не само в телевизията, но изобщо. Вдъхновен от романа „Свърталище на духове“ на Шърли Джаксън, проектът на Майк Фланаган съчетаваше стряскащ ужас с човешка драма, опаковани в елегантно, стилно и визуално безукорно кино с няколко превъзходни актьорски изпълнения. Миналата седмица маркетинговата кампания на обещаващия втори сезон, озаглавен „The Haunting of Bly Manor“, официално стартира. Преди дни предстоящият трейлър беше tease-нат посредством тази „обява“:

Честно казано, не сме звъняли на посочения номер – не защото ни е страх от привидения и проклятия, а защото се боим от телефонната ни сметка. Тези обаче, които са се обадили, твърдят, че са чули от отсрещната страна на слушалката злокобен глас, който е загатнал, че скоро може би ще видим първите официални кадри в последния ден на (вече) изминалия месец август. Вчера точно това се случи:

Гледайки кратката, но достатъчно ясна и конкретна като атмосфера и визия реклама, си признаваме, че това е един от онези редки случаи, когато не бихме отказали да видим още от същото. Допада ни всичко, особено фактът, че явно отново на преден план ще бъдат изведени персонажите и сме особено нетърпеливи да проследим как ще се представят Оливър Джаксън-Коен и Виктория Педрети, които бяха сред най-ярките, силни и запомнящи се неща в предишния сезон. Нямаме търпение и да започнем да търсим и да броим скритите духове на заден план – похват, който беше хем творчески находчив, хем подсъзнателно напрягащ в „The Haunting of Hill House“.

Авторът Хенри Джеймс (вляво) в компанията на своят брат – психолога Уилям Джеймс
Авторът Хенри Джеймс (вляво) в компанията на своят брат – психолога Уилям Джеймс

The Haunting of Bly Manor“ ще ползва за вдъхновение страшните разкази с призраци на американския писател, драматург и литературен критик Хенри Джеймс, като гръбнакът на проекта е базиран върху великолепната и крайно амбивалентна новела „Примката на призрака“ (ИК „Сиела“), която горещо препоръчваме далеч не само на жанровите любители:

primkata-na-prizraka-henri-djeims-ciela-9789542829171

Дебютът на „The Haunting of Bly Manor“ e предвиден за 9 октомври, когато всичките 10 епизода ще се появят в стрийминг платформата Netflix. Споменатият вече Фланаган ще е режисьор и сценарист само на част от сериите, а на помощ този път ще му се притекат имена като Киаран Фой, Бен Хаулинг и Йоланда Рамке. Актьорският състав включва още Катрин Паркър, Хенри Томас, Кейт Сийгъл, Раул Коли, Амелия Ийв и др.

Завършваме с поредица от официални снимки, с които допълнително да се разсейвате, докато чакате премиерата през есента:

HOBM_201_Unit_02063R-scaled HOBM_201_Unit_03935R-scaled HOBM_201_Unit_04369R-scaled HOBM_202_Unit_00991R-scaled HOBM_202_Unit_02862R-scaled HOBM_202_Unit_03086R-scaled HOBM_203_Unit_00795R-scaled HOBM_203_Unit_03894R-scaled HOBM_205_Unit_01755R-scaled HOBM_206_Unit_00161R2-scaled HOBM_206_Unit_01352R-scaled

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *