Райън Гослинг е една от най-големите холивудски звезди в момента. Засега той успява да участва в престижни, критически успешни филми, като повечето от тях освен това се радват на стабилно внимание от публиката, макар и може би не толкова, колкото заслужават („Блейд Рънър 2049” и „Първият човек“ – гениалността ви ще бъде оценявана все повече през годините). Всъщност Гослинг изгради кариера първо със страшно интересни роли в независими филми, а после стана звезда с участия в адски популярни, но не-съвсем-мегахитове като „Тетрадката“ и „Живот на скорост“.

Напоследък обаче изглежда, че Райън Гослинг се насочва към най-типичното блокбъстър кино. Пример за това е екшънът с Крис Еванс на братята Русо, който има 200 млн. долара бюджет, както и новообявения му проект с Дейвид Лийч. Все още неозаглавения филм ще разкаже историята на холивудски каскадьор, което очевидно е лична история за режисьора Дейвид Лийч. Припомняме, че той изгря на режисьорската сцена заедно с партньора си Чад Стахелски, с който заедно майсторски режисираха първия „Джон Уик“, но допреди това и двамата са били каскадьори и екшън хореографи. Оттогава Лийч режисира „Атомна блондинка“ и „Дедпул 2“ – и двата филма със завидна екшън визия и хореография, така че нямаме съмнение, че и тук ще се справи много добре със задачата.

За филмът с Райън Гослинг освен това се говори, че ще бъде вдъхновен от осемдесеттарския сериал „The Fall Guy”, където филмов каскадьор си е изкарвал допълнителни приходи като ловец на бегълци от закона, прилагайки всичките хватки и трикове, които е усвоил покрай каскадите. Звучи доста забавно, така че дори и филмът да е бегло базиран на тази история, ни се струва, че по всяка вероятност ще си струва гледането.

Ако нещо ни притеснява то е по-скоро това, че Лийч ще пише сценария заедно със сценариста на последни му филм „Хобс и Шоу“ – Дрю Пиърс. И да, вярно е, че и двата са екшъни и публиката се изсипа да гледа „Хобс и Шоу“, както всички „Бързи и яростни“ филми. Но все пак нека имаме някакви стандарти и да очакваме поне адекватен диалог от екшъните си. Може и отново да използват подхода на „Живот на скорост” (и впрочем „Джон Уик“ ) и да не му дават да говори нищо. Това обаче сериозно би било срамота – Гослинг вече го е правил и е прекалено добър, че да се повтаря.

Имаме известни резервации за този проект, основно защото не очаквахме да говорим за два поредни екшъна с Райън Гослинг. Обичаме каскадите и експлозиите, надбягванията и престрелките, колкото всеки друг, но все пак ни се иска да виждаме и нещо друго, дори и в екшъните си. Все пак със сигурност ще се интересуваме от проекта, който все още е в съвсем начална фаза на развитие и ако видим, че ще има нещо освен стандартен екшън в него, ще се развълнуваме повече.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *