Има една приказка, че „героят е толкова добър, колкото е неговият противник“ (като спокойно може да заменим думата герой с филм) и поредицата за Джеймс Бонд е нагледно доказателство за това. В тази връзка огромна част от товара на очакванията за най-новия (и последен за Даниел Крейг) филм за агент 007 – „Смъртта може да почака“ („No Time to Die”), пада на раменете на Рами Малек, който влиза в ролята на енигматичния злодей Сафин.

Но кой точно е Сафин и каква му е аджендата? Спекулации в нета колкото искате, но истината е, че на този етап не знаем нищо съществено, освен връзката му с възлюбената на Бонд Маделин Соун (Леа Сейду). Тази неяснота и мистерия е страхотна, стига, разбира се, разкриването на истината да не се окаже от ранга на тази с Кристоф Валц и Ернст Блофелд (или пък Бенедикт Къмбърбач и Кан в „Пропадане в мрака“). Ако не сте сигурни за какво говорим, ще отбележим, че една от най-разпространените теории е, че Сафин всъщност е емблематичният и добре познат на феновете д-р Но.

Но както и да е. Причината за това въведение е разпространеното вчера видео зад кадър от „Смъртта може да почака“, което се фокусира именно върху Сафин на Рами Малек. Материалът не е никак разкриващ и не показва много нови (ако въобще) кадри, които да не сме виждали в предишните реклами, но все пак дава някаква представа за най-общите измерения на героя и подхода към него. Вижте.

Няма да коментираме допълнително, защото няма смисъл. Интересно ни е кой е Сафин и дали очакванията за наистина добър злодей (а оттам и филм) ще се оправдаят и с удоволствие ще се паркираме в кината през ноември, ако всичко покрай пандемията е наред, разбира се. Надяваме се „Смъртта може да почака“ да е достоен завършък на арката на Даниел Крейг, който да е на нивото на „Казино Роял“ и „007 координати: Скайфол“, а не на „Спектър на утехата“ и „Спектър“.

Последно искаме да предположим, че скоро ще видим подобни видеа и за други герои от филма, но предполагаме, че с тях ще се включим като се посъберат. Оставяме ви с официалния синопсис и български постер на филма.

Бонд не е в активна служба и се наслаждава на спокоен живот в Ямайка. Но старият му приятел Феликс Лайтър от ЦРУ има нужда от помощ. Мисията е да бъде спасен отвлечен учен, но тя се оказва много по-опасна от очакваното и отвежда Бонд по следите на загадъчен злодей, въоръжен с непредвидима нова технология.

NTTD_DIGTAL_1SHEET_ICONIC_TUX_BGR

Режисьор на „Смъртта може да почака“ („No Time to Die”) е Кари Фукунага („Sin Nombre”, „Jane Eyre”, „True Detective”, „Beasts of No Nation”), който е и сценарист, наравно с Нийл Първис, Робърт Уейд, Скот З. Бърнс и Фийби Уолър-Бридж. В ролите са Даниел Крейг, Рами Малек, Леа Сейду, Рейф Файнс, Ана де Армас, Лашана Линч, Джефри Райт, Бен Уишоу, Кристоф Валц, Наоми Харис, Рори Киниър, Дейвид Денсик, Дали Бенсалах, Били Магнусен и др.

Българската премиера на филма е предвидена за 20 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „филм е толкова добър, колкото е неговият противник“
    Браво!!!

  2. Провалът на “Тенет” може потенциално да спъне премиерите на Бонд и “Дюн” 🙁