Бен Афлек (който не е особено постоянен по отношение качеството на филмите си) попада в новинарския поток с информация за бъдещ проект, който е доста амбициозен и с който ще се опита да се върне в добрата режисьорска форма на „Арго“. Имаме спомен, че сме коментирали план за филмов разказ за геноцида, проведен от белгийския крал Леополд в Конго („King Leopold’s Ghost“), както и няколко актьорски включвания, след като реализира ново „завръщане“ под светлините на прожекторите с ролята си в „The Way Back“.

Амбициите на Афлек се развиват, трансформират и насочват към класиката в Холивуд – според Deadline идеята е той да напише и режисира филм за начина, по който е направен иконичния „Китайски квартал“ („Chinatown“) с Джак Никълсън, Фей Дънауей и Джон Хюстън. Проектът носи заглавието „The Big Goodbye“, а в основата му ще е книгата на Сам Уасън „The Big Goodbye: Chinatown and the Last Years of Hollywood“. Адаптацията на текста ще бъде дело на самия Бен Афлек – това имахме предвид, като акцентирахме върху „напише“, а финансирането ще бъде осигурено от Paramount.

„Китайски квартал“ (1974)
„Китайски квартал“ (1974)

Китайски квартал“ е признат за един от най-добрите филми на 70-те години, позициониран е сред крими-ноар класиките на всички времена и е последният филм, който Роман Полански режисира в САЩ. Негов продуцент е Робърт Евънс, който участва в създаването и на „Бебето на Розмари“ и „Кръстникът“ например. „Китайски квартал“ е номиниран за 11 награди „Оскар“ и печели само една от тях – за най-добър сценарий на Робърт Таун (в края на 2019 85-годишният автор е замислял предистория, която да бъде реализирана от Дейвид Финчър за Netflix, но не сме чували за развитие по темата).

Най-новите проекти, с които знаем, че се занимава Бен Афлек, са трилъра на Ейдриън Лайн „Deep Water“ по Патриша Хайсмит и драмата в епоха на Ридли Скот „The Last Duel“ – да видим дали ще му остане време и за режисьорската идея. То в момента време има достатъчно за всичко – най-важният въпрос е кога ще стартира отново киноиндустрията и дали ще успее да го направи на пълни обороти…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *