Любовната ни история с Чарли Кауфман е на повече от две десетилетия – отчетливо си спомняме фурора от появата на „Да бъдеш Джон Малкович“ и удоволствието да очакваме всички следващи шедьоври. Само преди месец на щатския пазар се появи дебютния му роман „Antkind“, през септември Netflix ще пусне „I’m Thinking of Ending Things“, а в някакъв момент „Живият хаос“ („Chaos Walking”) по Патрик Нес ще излезе от постпродукционната си „дупка“ и също ще се окаже в готовност за среща с публиката. И всъщност както си седи у дома и спазва социална дистанция, така Кауфман се забавлява с още една любопитна задача – прави адаптация на романа „The Memory Police“.

Тази информация я споделя лично той, в интервю за Chicago Humanities Festival:

Имам работа. Имам няколко задачи, по които работя. И се опитвам да се съсредоточа върху тях… Не зная дали е добре да споделя това, но има една книга, по която ми поръчаха да напиша сценарий. Заглавието е „The Memory Police“… До момента ми харесва.

Не е много ясно дали му харесва самата книга, докъдето я е прочел, или се наслаждава на творческия процес „до момента“. Автор на романа е Йоко Огава, книгата е издадена през 1994 година, а историята проследява млада жена, която живее на остров и открива, че въпросната „полиция на спомените“ бърника в мозъците на хората и ги кара да забравят, че са изгубили нещо, което им е важно…

Това е любима тема на Чарли Кауфман и си представяме какво може да се получи. Чакаме още новини, ясно е!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *