„Вече нищо не може да ни учуди“ – всеки път се заричаме с тази магическа фраза и въпреки това вземе, че се появи сценарий, постер или трейлър на някой проект, който вкарва допълнителна доза развълнувано очакване в Операционните ни редици. Учудва ни и рекламната стратегия на вездесъщия стийминг гигант Netflix, благодарение на която само преди няколко дни имахме възможност да видим първи официални кадри от „The Devil All the Time“, а в безбрежното пространство на мрежата вече се появи и трейлър.

Сценарист и режисьор на филма е Антонио Кампос, познат на публиката със „Simon Killer”, „Christine”, а новата му творба е резултат от продуцентските усилия на Netflix да докажат, че оценяват по достойнство сериозния драматургичен материал.

Какво да кажем друго, освен „браво на момчето” Том Холанд! Знаем отдавна, че е добър, а тук демонстрира силно присъствие. Не сме учудени, че Робърт Патинсън отново е на ниво – този път в ролята на пастор, на когото не сме много сигурни дали му е чиста работата, а в сериозната актьорска група, която им прави компания, са и Бил Скарсгард, Райли Киоу, Себастиан Стан, Мия Васиковска, Хейли Бенет, Хари Мелинг, Елиза Сканлън, Джейсън Кларк, Поуки Лафардж и др.

The Devil All The Time“ е създаден по романа на Доналд Рей Полък, а сюжетът е позициониран нейде в средния Запад, оцветен в мрачни готически краски. Злите сили са навсякъде – най-вече в човешките души, и ето какво добавя към темата официалният синопсис:

Злокобни образи – покварен пастор (Патинсън), извратена двойка (Кларк и Киоу) и мошеник-шериф (Стан) – се скупчват около младия Арвин Ръсел (Холанд), докато той се опитва да се пребори с всички зли сили, които заплашват него и семейството му. Действието се развива в Нокемстиф, Охайо, в периода между Втората световна и Виетнамската войни – повече от две десетилетия, а режисьорът Антонио Кампос рисува ужасяваща картина на битката между правда и зло, от която е трудно да откъснеш очи…

devil_all_the_time_xlg

Сценарият на „The Devil All The Time“ е дело на режисьора Антонио Кампос и неговия брат – Пауло Кампос. Продуценти на проекта са Рандал Постър (Уес Андерсън разчита на него за музиката във филмите си), Джейк Джиленхол, Рива Маркър и Макс Борн. Едно от неприятните последствия на всеобщата пандемична стагнация е липсата на обичайните фестивали, които в нормална обстановка биха привлекли внимание именно към филми като това предизвикателство на Антонио Кампос. Очаква се „The Devil All The Time“ да се срещне с публиката на Netflix през месец септември – ще ни бъде интересно да проследим реакциите на зрителите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *