Най-сетне настъпи заветният момент на появата на първия трейлър за новия филм на Чарли КауфманI’m Thinking of Ending Things“. Чакаме го от адски много време и сме ужасно щастливи, че сега не само имаме възможност да видим какво ни е приготвил изключителният и винаги нестандартен Кауфман, но получаваме и информация за премиерата на филма, която ще бъде по Netflix.

Припомняме, че „I’m Thinking of Ending Things” ще разкаже историята на млада жена (Джеси Бъкли), която се бори за оцеляването на връзката си и решава, че най-доброто решение в този случай е да се запознае и приобщи към семейството на приятеля си. Естествено, в типичния стил на Чарли Кауфман, нито семейството, нито самата главна героиня, са парагони на психическото здраве и със сигурност ще видим доста интересни, както междуличностни, така и вътрешно психологически конфликти.

Вижте първия трейлър сега:

Моментално става ясно, че Чарли Кауфман и в този филм е впрегнал невероятната си способност да изкарва и от най-обикновените моменти нещо неудобно, провокативно и  нещо, което ни кара да се замислим върху собственото си съществуване и връзки. Това, че е събрал впечатляващ актьорски екип да разкаже тази история е само бонус, допринасящ към въздействието, което той така или иначе знае как да упражни върху публиката.

Не се учудваме, че Кауфман е решил да си играе с емоциите ни и с най-съкровените ни и дълбоко скрити убеждения за това какво са връзките и какво сме ние, спрямо тях. Това, което ни изненадва, е, че поне първият трейлър е структуриран като за криминален трилър, все едно ще има някаква тайна за разкриване. И докато никога не сме имали нужда от допълнителна интрига във филмите на Кауфман трябва да си признаем, че ако има някакъв криминален елемент, това определено ще вдигне очакванията ни още повече.

Изглежда, че прекрасните Тони Колет и Дейвид Тюлис ще играят доста сериозна роля в развитието на събитията и няма да бъдат просто случайни наблюдатели на развитието на връзката на младите. Това е чудесна новина за всички, които познаваме творчеството на Колет и Тюлис до сега. Повече от това обаче ни дава надежда, че подобно на предишните филми на Чарли Кауфман, и това ще бъде история не просто за човека, който е в центъра на плаката, а ще включва много различни аспекти, развиващи всички герои, които са замесени в историята. Така или иначе леко мистериозната и леко неясна атмосфера на трейлъра ни надъхват още повече и ни припомнят, че нов проект на Кауфман не се пропуска, без значение дали е ясно каква е сюжетната нишка на филма.

im_thinking_of_ending_things_xlg

Режисьор и сценарист на „I’m Thinking of Ending Things“ е Чарли Кауфман („Да бъдеш Джон Малкович“, „Адаптация“, „Блясъкът на чистия ум“, „Synecdoche, New York“, „Аномалиса“). В ролите са Джеси Бъкли, Джеси Племънс, Тони Колет, Дейвид Тюлис, Джейсън Ралф, Колби Минифи и др.

Премиерата е на 4 септември по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *