Преди два месеца видяхме първите кадри от предстоящия приключенски филм „Enola Holmes”, с който Netflix продължават да задълбочават добрите си работни взаимоотношения с Мили Боби Браун, а сега вече имаме възможност да видим и първият трейлър – месец преди премиерата на филма.

Първо ще припомним, че „Enola Holmes” ще разкаже историята на малката сестра на Шерлок и Майкрофт Холмс – Енола. Двамата братя си живеят в Лондон и се занимават с делата си, за които отдавна знаем, докато Енола израства сама с майка си, изиграна от прекрасната Хелена Бонам Картър. Виждайки трейлъра и придобивайки малко по-ясна представа за сюжета, става ясно, че Бонам Картър перфектно се вписва в ролята на майката на Шерлок Холмс, която няма как да отгледа „обикновено момиче” – тя я учи да се бие, да стреля с лък, да наблюдава и да слуша, вместо да бродира.

Радваме се, че се оказахме прави (трейлърът го потвърждава) и авторите на филма наистина са приели подход тип „разбиване на четвъртата стена“, когато Енола се обръща директно към камерата и разказва историята пряко на публиката. Методът е интересен особено когато е използван хумористично (както е тук) и може да сработи много добре – Енола току-виж се окаже един същински викториански Дедпул. Вижте трейлъра сега:

Трябва да признаем, че въпреки скептичната ни първоначална нагласа, всъщност „Enola Holmes” изглежда много забавен, вълнуващ и веселяшки. Цялото семейство Холмс явно има приятно чувство за хумор, заради което шегите хвърчат, което е чудесно. Майкрофт (Сам Клафлин) и Шерлок (Хенри Кавил) очевидно няма да отвличат вниманието от малката си сестра, тъй като тя още в самото начало на историята ще им избяга и те ще трябва да я гонят. Това е супер, защото филмът все пак е неин, а и все пак ще имаме възможност да видим двамата симпатични британци в емблематичните (били те и до болка познати) герои.

Приключението и екшъна изглеждат на ниво, атмосферата ни допада, така че всъщност вече сме твърдо „в ъгъла” на Енола Холмс и се надяваме целият ѝ филм да е толкова весел, колкото трейлъра. Носи ни надежда и кратичкият тийзър, направен специално за социалните медии, който можете да видите сега:

https://www.youtube.com/watch?v=XrChuCpgbT0

Ето го и официалния синопсис:

Англия, 1884 – един свят на ръба на промяната. На сутринта на 16-ия ѝ рожден ден Енола Холмс се събужда и разбира, че майка ѝ е изчезнала, оставяйки след себе си странен асортимент от подаръци, но никаква следа къде е отишла или защо. След като е прекарала безгрижно и свободно детство, Енола изведнъж се оказва поверена на грижите на братята си Шерлок и Майкрофт, които са решени да я отпратят да завърши обучението си в училище за възпитани млади дами. Енола отказва да следва желанията им и избягва, за да търси майка си в Лондон. Но когато пътуването ѝ я оплита с мистериозния млад беглец Лорд, Енола се превръща и тя самата в супер-детектив и надхитрява брат си, докато разкрива конспирация, заплашваща развитието на световната история.

плакат

Enola Holmes” е режисиран от Хари Брадбиър, в главните роли са Мили Боби Браун, Хенри Кавил, Сам Клафлин, Луис Партридж и Фиона Шоу.

Филмът ще дебютира на 23 септември в Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Кавил е егати безличния тук. А тая малката кога ще стане на 18, че да нацапам интернет с мръсотии? Направо не е за вярване колко е завършена.

  2. Иба мааму..кога сварват да снимат толкова много сериали бе!!
    И кога ще сварваме да ги гледаме …

  3. паразитирането на гърба на Конан Дойл няма край. очаквам сериал за Мисис Хъдсън, в който се оказва, че тя е mastermind-а зад редовите бритиш дебили Холмс & Уотсън.