Има просто такива филми – привличат те като магнит, още в момента на изреждането на актьорския екип. А видиш ли трейлър – знаеш, че трябва да се потопиш в историята (ако може) незабавно. „Blackbird“ е драма, чиито разказ е конструиран от майсторската ръка на Роджър Мичъл („Notting Hill“, „Morning Glory“), а в централната роля блести талантът на великолепната Сюзан Сарандън.

С навлизането в златна възраст, Сарандън не се бои да поема роли, които изискват сериозна доза смелост и изключителна опитност. В случая с „Blackbird“ според нас е важен и уникалният синхрон, който подозираме – и забелязваме в трейлъра – между различните актьорски поколения, осигурен от режисьор със сериозен бекграунд в разказването на истории за хора и отношенията помежду им.

Вижте първия трейлър, а веднага след него ще откриете и официалния синопсис.

Лили и Пол събират семейството си в тяхната къща край морето за последен път, преди Лили сама да сложи край на дългата си битка с коварната болест ALS (Амиотрофична латерална склероза – неврологично заболяване с прогресивна дегенерация на моторните неврони в гръбначния и главния мозък, като това води до парализа и смърт) така, както тя самата е решила. Двамата са планирали да се забавляват в празнично настроение, но на повърхността изплуват неразрешени проблеми с дъщерите Дженифър и Ана. В „изпращането“ на Лили се включват и нейният зет, най-отдавнашната й приятелка, гаджето на другата щерка и нейният внук. Тази история е изпълнена с надежда, любов и чиста, искрена радост от живота.

Убедени сме, че хората, които са имали възможност да видят „Blackbird“ миналата година в Торонто, са останали възхитени от актьорския ансамбъл. Както споменахме, в главната роля на Лили е Сюзан Сарандън, Сам Нийл поема образа на нейния съпруг Пол, дъщерите са пресъздадени от страхотните Кейт Уинслет и Мия Васиковска, в ролята на съпруг на едната дъщеря е Райн Уилсън, дългогодишната приятелка на Лили е Линдзи Дънкан, гадже на другата дъщеря е Бекс Тейлър-Клаус, а в ролята на нейния внук е Ансън Буун.

blackbird-poster-20200819

Очакванията са „Blackbird“ да се появи в избрани киносалони и в системата на VOD на 18 септември 2020. Много би ни се искало да имаме шанс да видим този филм, но… неведоми са пандемичните условности.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *