През последните месеци (благодарение на „вие знаете какво“) станахме свидетели на десетки отменени кино премиери, но се оказа, че и сериалите не са имунизирани. Всъщност, в конкретния случай не сме сигурни, че точно Covid-19 e причината за забавянето, но е факт, че премиерата на един от най-очакваните от нас проекти за малкия екран – „Отмяната“ („The Undoing“) на Сузане Биер, беше изместена от май за октомври.

Припомняме, че мини-сериалът е дело на сценариста и продуцент Дейвид Е. Кели („The Practice“, „Ally McBeal“, „Big Little Lies“), който адаптира романа „You Should Have Known, The Undoing” на Джийн Ханф Корелиц. В центъра н историята е успешната терапевтка Грейс (Никол Кидман), чиито живот се подрежда точно както винаги е желала. Предстои ѝ издаване на първа книга, има отдаден съпруг и малък син, който учи в елитно частно училище в Ню Йорк. Седмици преди публикуването на книгата обаче, животът ѝ е разтърсен от катаклизъм: насилствена смърт, изчезнал съпруг и на мястото на мъж, който тя си е мислила, че познава – верига от ужасни разкрития. Поставена в центъра на разрастваща и придобиваща голяма публичност катастрофа и ужасена от неспособността си да следва собствените си съвети, Грейс трябва да разруши един живот и да създаде друг за себе си и детето си.

Вече сме виждали два чудесни тийзър трейлъра на „Отмяната“ и очаквахме сега да пишем за пълен трейлър (за който си бяхме обещали да не гледаме внимателно), но заради забавянето от HBO явно са решили да почнат „отначало“ и сега отново получаваме тийзър. Той не разкрива абсолютно никакви подробности за сюжета и мистерията в основата му, а залага изцяло на ритъм и атмосфера – нещо, което приветстваме горещо. Преди да видите рекламата припомняме, че освен Кидман, в главните роли ще видим Хю ГрантДоналд СъдърландЕдгар Рамирес и Лили Рейб.

Тийзърът определено ни грабва (в известна степен повече от предишните два), но както вече многократно отбелязахме, каквото и да видим в рекламите на „Отмяната“, ние задължително ще сме пред екраните заради наистина впечатляващия творчески екип. Не че той е абсолютна гаранция, че крайният резултат ще си струва, просто (поне за нас) е „задължаващ“. Разбира се, роля играе и фактът, че сме заинтригувани от мистерията и искаме да знаем каква е истината и какво ще се случи с Грейс. Ще се ослушваме за пълен трейлър и чакаме премиерата на сериала с нетърпение.

Режисьор на всички епизоди на „Отмяната“ („The Undoing“) е Сузане Биер („Братя”, „След сватбата”, „The Night Manager”, „Кутия за птици“), а сценарият е дело на Дейвид Е. Кели („The Practice“, „Ally McBeal“, „Big Little Lies“) по романа „You Should Have Known, The Undoing” на Джийн Ханф Корелиц. В ролите са Никол Кидман, Хю Грант, Доналд Съдърланд, Едгар Рамирес, Лили Рейб, Исмаел Круз Кордова, Матилда ДеАнджелис, Ноа Джуп, Софи Грабол и др.

Премиерата е на 25 октомври по HBO и HBO Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *