Като казахме „повече Лука Гуаданино“, не сме предполагали, че ще се окаже в комбинация със Сет Роугън, но в никакъв случай не възразяваме и съвсем не сме против експериментите! Става дума за драматична адаптация на една документална история – „Scotty and the Secret History of Hollywood“. Това е филм на Мат Търнауър, дебютирал в Торонто през 2017 година, който Searchlight Pictures искат да трансформират в игрален сюжет и за целта са цанили като сценаристи Сет Роугън и Евън Голдбърг, а режисьорската позиция е предложена на Лука Гуаданино.

Любопитно е, че за основа на документалния филм е използвана книгата на Скоти БоуърсFull Service: My Adventures in Hollywood and the Secret Sex Lives of the Stars“, излязла през 2012 година. Самият Боуърс е истинска икона в историята на Холивуд – ветеран от Втората световна война, от 40-те до 80-те години на ХХ век той действа като бисексуален „компаньон“ и координира стотици (не много явни) гей-връзки между холивудските звезди, най-често от базата си в своята лична (и прочута) бензиностанция. Супер-интересно ни е как приятелчетата Роугън и Голдбърг, под режисурата на Гуаданино ще разкажат тази прелюбопитна история!

И макар че италианският майстор е доста зает с най-различни творчески планове, не се съмняваме, че Searchlight ще се погрижат за този специален, „горещ“ проект. Те (все още) се надяват на есенно раздвижване на обстановката с киноразпространението, а ние потропваме нервно в очакване на „The French Dispatch“ на Уес Андерсън…

Разбира се, ще следим за новини около „Scotty and the Secret History of Hollywood“ – не само заради бъдещия кастинг, а и защото комбинацията между тримата творци обещава изненади!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *