Винаги когато става дума за най-добрите режисьори на планетата, сме в очакване на новини за следващите им проекти, без особено значение точно с каква тематика ще се занимават. Не, че не е важно, но има творци, чиято работа ще гледаме, без да се замислим, без да има нужда да знаем нито историята, нито каста на филма. Добрите режисьори затова са добри – защото знаят как да съберат всичките елементи заедно, за да ни радват отново и отново.

Още миналата година, когато чухме за следващия подготвян филм на Пол Томас Андерсън, се развълнувахме, а сега получаваме и още страхотни новини и потвърждение, че той вече върви сериозно към продукция. Става дума за все още неозаглавения проект на Андерсън, който ще разказва за тийнейджър-актьор, който посещава гимназия в долината Сан Фернандо през 70-те години на миналия век. Очевидно това е завръщане за Андерсън към сетинга, който му донесе страхотен успех с „Буги нощи“ и „Магнолия“.

Сега научаваме, че Пол Томас Андерсън е наел Брадли Купър за една от главните роли – тази на старомоден филмов продуцент или режисьор, който открива момчето и проявява интерес към неговия талант. Колаборацията между Купър и Андерсън ни звучи като чудесна идея. Освен любопитния факт, че и двамата в момента могат да се похвалят с по осем номинации за „Оскар“, много добре можем да видим как съвместната им работа ще произведе страхотни резултати за публиката. Купър от много време е част от най-високите актьорски ешелони на Холивуд, но след „Роди се звезда“ (в който участва и режисира) преди две години, сякаш се трансформира от „популярен“ в много сериозен кино-артист. Андерсън пък има непрекъсната и напълно впечатляваща серия от работа само с първокласни актьори, от чиито способности успява да извлече абсолютния максимум, така че нямаме съмнение, че и тази колаборация ще ни донесе единствено радост.

Филмът се очаква да стартира снимки тази есен в Лос Анджелис, стига условията да го позволят, което значи, че ще се цели в премиера следващата есен – тамън навреме за наградния сезон. Пол Томас Андерсън също така ще продуцира и е написал филма, но нямаме потвърждение дали става въпрос за прословутия сценарий от 600 страници.

Оттук нататък започваме да следим много изкъсо за всякакви новини около проекта, най-вече за заглавието и останалия кастинг – вече знаем, че Андерсън отново подготвя ансамблов актьорски състав, а с име като Брадли Купър в главна роля си представяме, че и други добри новини тепърва предстоят. Ще споделяме своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *