Джеси Бъкли не може да повярва какви ужаси ѝ готви Чарли Кауфман
Джеси Бъкли не може да повярва какви ужаси ѝ готви Чарли Кауфман

Имаме чувството, че очакваме „I’m Thinking of Ending Thingsцяла вечност, но така е с абсолютно всеки проект на ненадминатия и винаги нестандартен Чарли Кауфман (без значение дали е в ролята си само на сценарист или и като режисьор), който, за съжаление, не работи особено бързо, дори и без някакви допълнителни проблеми около продукциите му. Наскоро обаче стана ясно, че чакането е към края си и благодарение на Netflix, филмът най-накрая ще види бял свят в началото на този септември – две години и половина след обявяването на проекта.

Предвид наближаващата премиерна дата, съвсем скоро ще видим един куп реклами, включително и трейлър, но първият ни поглед към филма идва под формата на снимки. Припомняме, че „I’m Thinking of Ending Things“ е описван като „психологически хорър“, екранизация по романа на Иън Рийд, разказващ историята на Джейк, който пътува към родния си дом, за да представи приятелката си (която обмисля да прекрати нещата) на своите родители. Когато Джейк прави неочаквано отклонение от пътя, той изоставя приятелката си сама, което довежда до каша от напрежение, психологическа лабилност и чист ужас…

Вижте първите две снимки от филма, на една от които ще видите и основните действащи лица Джеси Бъкли, Джеси Племънс, Тони Колет и Дейвид Тюлис.

im-thinking-of-ending-things-image-2-20200717 im-thinking-of-ending-things-image-3-20200717

Всички знаем, че зад премиса „запознаването на половинката с родителите“ винаги се крие психологически ужас, но когато говорим за Чарли Кауфман можем да очакваме нещо на съвсем различно ниво – нещо, което смело (и гарантирано нестандартно) изследва естеството на спомените, реалността, времето и разбира се, съзнанието. Няма друг като Кауфман и нямаме търпение да видим трейлър и най-вече самия филм. Малко остана.

Режисьор и сценарист на „I’m Thinking of Ending Things“ е Чарли Кауфман („Да бъдеш Джон Малкович“, „Адаптация“, „Блясъкът на чистия ум“, „Synecdoche, New York“, „Аномалиса“). В ролите са Джеси Бъкли, Джеси Племънс, Тони Колет, Дейвид Тюлис, Джейсън Ралф, Колби Минифи и др.

Премиерата е на 4 септември по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *