Samuel Goldwyn Films представиха първия трейлър на „В очакване на варварите“ („Waiting for the Barbarians“) – предстоящия англоезичен дебют на колумбийския режисьор (голям любимец на част от екипа ни) Сиро Гера (The Wind Journeys”, „Прегръдката на змията”, „Прелетни птици”), който адаптира за екран едноименния роман на прочутия южноафрикански автор, удостоен с Нобелова награда за литература и двукратен носител на наградата „Букър“, Джон Максуел Кутси.

В очакване на варварите“ разказва историята на Магистрата – управника на изолирано селище на пустинната граница на неназована империя, който няма търпение да се пенсионира на спокойствие Когато полковник Джол (Деп), чиято задача е да рапортува за активностите на „варварите“ и ситуацията със сигурността на границата, провежда серия от безскрупулни разпити, Магистрата започва да се съмнява в своята вярност към империята…

Филмът е с участието на уникалния Марк Райлънс като Магистрата, Джони Деп като злодея Джол и новия Батман, Робърт Патинсън в ролята на офицер Мандел. Вижте ги в действие:

Като картинка „В очакване на варварите“ изглежда страхотно, което не е изненада предвид факта, че оператор е двукратният носител на „Оскар“ Крис Менгес („Мисията“, „Полетата на смъртта“, „Четецът“), но всичко останало… Не знаем, просто не сме никак въодушевени. А Джони Деп… чак тъжно ни става, че този прекрасен актьор стигна до подобни клиширани изпълнения на „злодей“ – знаем, че може много повече. Разбира се името на Сиро Гера и литературната основа на Дж. М. Кутси ни вдъхват сериозна увереност за крайния резултат, но предвид видяното в трейлъра, ще подходим скептично.

Предлагаме ви официалния синопсис на българското издание на романа, както и два постера на филма:

Един зловещ триъгълник от насилие и еротика очертава границите на една неназована държава, приела за своя официална религия терора. Един застаряващ съдия, защитник на закона, отказва да мълчи, защото смята, че когато някои хора страдат несправедливо, свидетелите на тази несправедливост трябва да понесат срама от това. Един полковник, превърнал се в палач, предопределя моралното падение на властта и упадъка на цивилизационните идеи. Едно момиче, физически и емоционално осакатено, застава между тези двама мъже.

waiting_for_the_barbarians_xlg waiting_for_the_barbarians_ver2_xlg

Режисьор на „В очакване на варварите“ („Waiting for the Barbarians“) е Сиро Гера („The Wind Journeys”, „Прегръдката на змията”, „Прелетни птици”), а в ролите са Марк Райлънс, Джони Деп, Робърт Патинсън, Гана Баярсаикан, Грета Скаки, Дейвид Денкик, Бил Рид и др.

Премиерата е на 7 август VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments