От доста време вече следим развитието на проекта на Nettflix за екранизацията на поредицата от романи на Нанси СпрингърThe Enola Holmes Mysteries“, която ще се занимава с малката сестра на Шерлок Холмс – Енола. Като цяло сме заинтересувани тъй като в главната роля ще влезе Мили Боби Браун, която стана световна звезда с участието си в „Stranger Things”. Имаме голямо притеснение за самия филм, тъй като още не сме се отърсили от сърцераздиранието, което понесохме от последния ужасен сезон на BBC сериала „Шерлок“, където сестра на Холмс беше върхът на гадния сладолед.

Enola Holmes” обаче изглежда, че може и да бъде приятен и развлекателен, съдейки по първите кадри, които излизат и които можете да видите по-надолу. Първо филмът си е поставен в оригиналната викторианска епоха, заради което ще бъде интересно да видим как ще подходи към младата и очевидно силно независима Енола. Освен това в ролите на известните Холмс братя ще влязат прекрасните Хенри Кавил като Шерлок и Сам Клафлин като Майкрофт. Известното съперничество между двамата ще бъде удоволствие да се наблюдава, но предполагаме, че то няма да бъде фокусът на историята, а ще бъде оставено на заден план. Това със сигурност е добре, тъй като въпреки че харесваме и двамата, не мислим, че ще излязат победители от едно сериозно сравнение с предишните известни носители на същите обувки.

enola-holmes-henry-cavill-sam-claflin-millie-bobby-brown-20200628 enola-holmes-millie-bobby-brown-img01-20200628

Най-любопитен ни се струва кадърът, в който Енола се е завъртяла през рамо и сякаш гледа директно в камерата. Ако ще има някакво заиграване с формата, някакъв вид „чупене на четвъртата стена“, това ще бъде много интересно и със сигурност ще искаме да видим как е употребено като приом.

Хелена Бонам Картър също ще участва във филма като майката на децата Холмс и въпреки че все още не се показва в официалните кадри, тя е от тези актриси, които първо, веднага си представяме във викториански костюм и второ, много подхожда за майка на необикновени деца, които не се вписват в очакваните рамки.

Enola Holmes” е режисиран от Хари Брадбиър (работил по любимия ни „Fleabag”), а сценарият е написан от Джак Торн („Тъмните му материи”, „Съкровището”). Филмът ще бъде пуснат в Netflix през септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *