Въпреки че киноиндустрията постепенно започва да се поразбужда и се правят първите опити за завръщане на публиката към салоните, COVID-19 пандемията разбираемо продължава да се отразява и отдавна стана ясно, че 2020 няма как да бъде спасена откъм заглавия и приходи. Всъщност, един от малкото хитове на годината до момента е „Невидимия“ с Елизабет Мос в главната роля. Макар и без съмнение успешна, това в никакъв случай не е най-добрата ѝ роля, защото Мос от години прави страхотни изпълнения, с които си е спечелила уважението на критиката и на много от зрителите (изключваме всички, на които любимият им филм е от поредицата „Бързи и яростни“ например).

Разбира се, една от най-запомнящите се роли на Мос е в „Историята на прислужницата“ и въпреки че нямаме идея кога ще видим следващия сезон, сега научаваме за нов проект, който ще събере актрисата с една от режисьорките на чудесния сериал – Дейна Рийд. „Run Rabbit Run“, който ще търси разпространител на тазгодишния виртуален филмов пазар в Кан, разказва историята на лекарка, която започва да поставя под съмнение всичко, което знае за живота и смъртта, след като нещо странно започва да се случва с малката ѝ дъщеря.

Не е кой знае колко подробен синопсис, но и „Run Rabbit Run“ явно е в доста начален стадий – знаем, че Рийд („The Outsider“, „Space Force“) ще е режисьор, Мос ще е в главната роля, а сценарист е писателката Хана Кент и общо взето, това е. Не е ясно кога ще започнат снимките, но в крайна сметка, даже и без утежняващите ситуацията условия, едва ли щяхме да знаем повече – както споменахме, въпреки че финансирането е уредено, тепърва ще се търси световен разпространител (филмът е австралийска продукция и разпространението в Австралия и Нова Зеландия е уредено).

Очакваме обаче да няма грижи с продажбата в Кан и намирането на световен разпространител може да забърза и започването на снимките. Дори и на този ранен етап, „Run Rabbit Run“ ни звучи любопитно и не се съмняваме, че Мос ще направи поредната блестяща роля.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *