World Wide Web – мрежата, която обединява целия свят, е интересен феномен. Може би най-важната й функция е всеобщата свързаност. И ето, че във време на кардинални промени именно мрежата може да съдейства за възстановяването на връзката между хората и изкуството. Въпреки че вярваме в личните срещи с „боговете“ на киното, които се случват у нас благодарение на София Филм Фест (достатъчно е да споменем дори само Тери Гилиъм, Тери Джоунс и Вим Вендерс!), новото време изисква нов подход към публиката.

И ето, че отложения 24-ти София Филм Фест „възкръсва“ с онлайн издание. Подробностите за заглавията, които ни очакват ще научите от официалното прессъобщение, а самите филми от програмата ще могат да бъдат гледани от утре! Here we go!

 

24-ти СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЛЯТО #ONLINE

25 юни – 19 юли 2020

Лятното издание на 24-тия международен филмов фестивал София Филм Фест ще предложи част от програмата си ОНЛАЙН на платформата Festival Scope, лидер в предоставянето на онлайн фестивални услуги в света, в партньорство с Shift 72.

НАЧАЛО >>> 20 юни 2020 >>> филмите вече са достъпни ТУК >>> online.siff.bg

Избирайте ФИЛМИ и купувайте #онлайн билети, броят им е ограничен!

СТАРТ на ПРОЖЕКЦИИТЕ #ОНЛАЙН >>> 25 юни 2020

Програмата на СФФ ОНЛАЙН включва 88 заглавия, като част от тях са филми от конкурсните програми на 24-тия СФФ: Международен конкурс за първи и втори филми, Балкански конкурс, Документален конкурс, Конкурс за български късометражен филм. Сред тях са „Сестра“ на Светла Цоцоркова, „Риба, плуваща по гръб“ на Елица Петкова, „Как да имитираш война“ на Рудолф Херцог, „Среднощно“ на Натали Бианкери, „18% сиво“ на Виктор Чучков син, „Баща“ на Сърдан Голубович, „Три сестри“ на Емин Алпер, „Медена земя“ на Тамара Котевска и Любомир Стефанов (с две номинации за Оскар), „Игра с вълните: изкуството на звука в киното“ на Мидж Костин.

В програмата ще видим и филми от рубриките Ново българско кино, Киното днес (филми на утвърдени световни режисьори), Калейдоскоп и други. Сред тях са „Предателят“ на Марко Белокио, „Въпреки мъглата“ на Горан Паскалевич, „Върба“ на Милчо Манчевски, „Мартин Идън“ на Пиетро Марчело, „Държавно погребение“ на Сергей Лозница, „Последният час на г-н Кол“ на Дорон Еран, „Младият Ахмед“ на Братя Дарден, „Извинявайте, че не ви намерихме“ на Кен Лоуч, „Физика на тъгата“ на Теодор Ушев, анимационните филми за деца и родители озвучени на български език „Чутовното нашествие на мечките в Сицилия“ на Лоренцо Матоти и „Пътешествието на Принца“ на Жан-Франсоа Лагиони и Ксавие Пикар.

  • Филмите ще бъдат на разположение за ограничен брой гледания в рамките на период от 24 дни.
  • В момента, в който изберете даден филм и си купите #онлайн-билет, имате 5 дни, в които можете да го гледате.
  • От първото пускане на филма след като го изберете, имате 24 часа, в които можете да го гледате.

С #ОНЛАЙН изданието си София Филм Фест се превръща във фестивал на цяла България. Любителите на киното в страната ни ще имат сериозни възможности да обогатят познанията си към едно по-различно, авторско и мислещо кино, което е възможно да се гледа само в рамките на голям международен фестивал.

София Филм Фест се завръща, за да зарадва многобройните си почитатели! Освен #ОНЛАЙН, филми могат да се гледат в Дома на киното и на платформи на открито, сред които А6 на НДК, Открита сцена парк Военна Академия, Кинодвора на културен център G8.

Фестивалът се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програма Творческа Европа MEDIA на Европейския съюз, национални и чуждестранни културни институти, спонсори, партньори и приятели.

Следете подробностите за пълната програма на фестивала на сайта ни www.siff.bg, както и в социалните мрежи (Facebook, Twitter, Instagram, YouTube) на фестивала.

#24SofiaIFF

София Филм Фест е част от Календара на културните събития

на Столична община за 2020 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *