Екшън комедиите, които събират двама на пръв поглед абсолютно противоположни персонажи и ги карат да работят заедно, са повече от колкото можем да преброим. В случаите, в които тези филми работят, обикновено имаме герои, за които ни пука и история, поне една идея отдалечена от стандартното – това е ключово, имайки предвид колко болезнено позната е формулата. Проектът, за който ще ви разкажем сега, всъщност има изгледи да покрие и двете изисквания и да се окаже приятна и веселяшка екшън комедия.

Филмът се нарича „Good, Bad and Undead”, а в ролите на нетипичното дуо ще влязат любимите ни Питър Динклидж и Джейсън Момоа – нещо като мини-събиране от „Игра на тронове“ (героите им никога не се срещнаха в сериала). Много ги харесваме и двамата и вече виждаме как динамиката между тях ще допринесе позитивно за един евентуален проект.

Другото интересно е, че „Good, Bad and Undead” има леко фантастично-хорър привкус. Разказът следва героя на Динклидж, който е поредният Ван Хелзинг – ловец на вампири, който обаче си е най-добро приятелче с вампира Момоа, заклел се повече да не убива никого. Двамата въртят далавера и ходят по различни градчета, в които се правят, че Хелзинг прогонва вампира за награда. Когато обаче на вампира наистина му се налага да бяга от друг, не така добронамерен ловец на вампири, двамата трябва да работят заедно, за да го спасят.

Good, Bad and Undead” ще бъде режисиран от Макс Барбакау, който стои зад невероятно добре приетия на тазгодишния фестивал в Сънданс „Palm Springs” – филмът постави рекорд за сума за откупване, когато беше придобит от Hulu за 22 милиона. Сценарият ще напишат Марк Суифт и Деймиън Шанън – автори на невероятни шедьоври като „Спасители на плажа“ и „Фреди срещу Джейсън“. Въпреки безспорно крайно слабите досегашни кредити на сценаристите, все пак смятаме, че от този проект може да излезе нещо наистина забавно и приятно за гледане, макар и със сигурност не от върховно качество. Имаме достатъчно вяра в харизмата на Момоа и Динклидж, пък и сме достатъчно навити просто да ги гледаме двамата как си другаруват като вампир и ловец на вампири, че не сме толкова загрижени за това колко ще е силна историята.

Засега не се знае кога „Good, Bad and Undead” ще влезе в продукция, но очакваме, че с такива разпознаваеми лица на преден план, финансирането и започването на снимките няма да се забавят.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *