В очакване сме на хорър антологията „50 States of Fright“ на Сам Рейми, която ще ни срещне с ужасяваща градска легенда от всеки един от 50-те щата на Америка. Сега обаче ви предлагаме една друга градска легенда, от Австралия, в която няма никакъв свръхестествен елемент, но въпреки това е не е по-малко страховита, ако не и повече. И не, не става дума за аборигени канибали, плодящи се помежду си селяндури убийци или нещо от този род.

Outback“ разказва „истинската история“ на Уейд и Лиса – двойка от Америка, която предприема пътуване през австралийската пустош за среща с природата от първа ръка, в опит да вдъхне нов живот на изстиващата си връзка. Докато карат по отдалечени черни пътища към скалния монолит Улуру̀ във вътрешността на Австралия, GPS-ът на Уейд и Лиса се поврежда и те се оказват сред нищото, изгубени и напълно неподготвени за тежките условия. Можейки да разчитат единствено един на друг, двамата се изправят пред абсолютния си физически и психологически предел, в опит да оцелеят в суровата и непрощаваща пустош.

Outback“ е дело на Майк Грийн, който прави пълнометражния си режисьорски дебют, а в главните роли са Тайлър Уайз и Лорън Лофбърг. Вижте два трейлъра.

Наскоро имахме няколко случая, в които отбелязахме, че ужасно обичаме камерни филми за борбата на човек срещу природата и макар че, поне на пръв поглед, на „Outback“ му липсва интересна психологическа окраска (каквато изглежда ще има предстоящият „Survive“ на Quibi), имаме желание да му хвърлим око. Нямаме очаквания за нещо наистина качествено, но определено филмът ни изглежда над средното ниво.

За финал ви предлагаме един постер, а ако случайно искате нещо „по-класно“ за разходка из австралийската пустош, може би ще ви е интересно да хвърлите едно око на „Tracks“ с Миа Вашиковска и Адам Драйвър.

плакат

Режисьор на „Outback“ е Майк Грийн („Mother“), който е и сценарист заедно с Бриен Кели („Mother“). В ролите са Тайлър Уайз, Лорън Лофбърг, Брендън Донахю, Ким Крамп и Джим Уинтън Портър.

Филмът ще дебютира на 9 юни на DVD, Digital и On Demand.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *