Вчера дебютира финалният трейлър на „Черната вдовица“ („Black Widow“) – самостоятелното приключение на Наташа Романоф, което почитателите на героинята мечтаят да видят на екран от доста дълго време (ако може да се вярва на продуцента Кевин Файги, няма друг филм, който феновете да са искали да бъде направен повече).

Припомняме, че „Черната вдовица“ разказва за пътя на Романоф от опасен наемен убиец на КГБ, през агент на ЩИТ, до един от най-важните членове на Отмъстителите. Действието на филма се развива малко след събитията от „Първият отмъстител: Войната на героите“, когато Отмъстителите са разединени, а част от тях са в немилост, включително и Черната вдовица. Докато бяга от закона, Наташа Романоф, която може би за първи път в живота си е оставена да действа свободно и сама да взима решения за съдбата си, трябва да се изправи срещу демоните от мрачното си минало.

Въпреки че финалният трейлър предлага доста невиждани досега кадри и ни дава най-добрия поглед до момента към основния злодей Таскмастър (без да разкрива самоличността му), като цяло не успява да предложи нещо различно като усещане от това на предишните реклами. Вижте.

Шегиците са болезнени. Големият екшън ни е мехарийка. Единственото, което ни допада, са някои от единичните схватки. Не сме крили, че някои членове на екипа ни са големи почитатели на Черната вдовица (и на Скарлет Йохансон) и силно се надяваме филмът да има какво да ни предложи като дълбочина, развитие на героинята и залози, въпреки че знаем каква в крайна сметка е съдбата на героинята. Надяваме се и Таскмастър, който изглежда прилично, да не е едноизмерен главорез, а да е от по-добрите злодеи на Mаrvel – знаете, че по тази линия студиото среща известни затруднения.

Любопитни сме и как точно „Черната вдовица“ ще се впише като начало на четвъртата фаза на MCU и в къде ще ни отведе тя в бъдеще.

плакат

Режисьор на „Черната вдовица“ („Black Widow“) е Кейт Шортланд („Lore“, „Berlin Syndrome“), по сценарий на Джак Шейфър („Мошенички от класа“) и Нед Бенсън („The Disappearance of Eleanor Rigby“). В главните роли са Скарлет Йохансон, Дейвид Харбър, Флорънс Пю, Рейчъл Вайс, Рей Уинстън, Мишел Лий, О. Т. Фегбенли и др.

Премиерата е 1 май 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

 1. Изглежда добре. Имам големи надежди за Таскмастър, пък да видим. Не е случайно, че в нито един трейлър не сме чули и дума от него – не бих се учудил ако в крайна сметка да е жена.

  1. Защо пък да не е оня орела ли? Простете ми не съм много наясно с марвел вселената.

  2. Аз пък мисля че може да е Капитана?! Все пак така и не казаха в Infinity War как са се свързали тя и Falcon.Нищо чудно да е той но все пак не знам.

  3. Връзката между Капитана и Наташа е само спекулация – няма нищо потвърдено. Какъв е смисълът Роджърс да е Таскмастър? По-скоро Ще да е героинята на Рейчъл Вайс – в трейлърите всеки път когато Таскмастър се бие с някого тя отсъства.

  1. и първата гей-целувка в супер хиро филм ли? 😀

  2. Гей-целувка има в Batman v Superman, но те не се хвалят все едно са направили нещо велико и „ground breaking“.

  3. Това, за което говориш е било на заден план и въобще не е част от историята на BvS, докато в Eternals звучи сякаш целувката ще е на преден план между главни герои. Има голяма разлика. И никой не се е хвалел с това – по-скоро Файги го каза, за да ентусиазира заинтересованите.

 2. На мен трейлърите за този филм ми се струват прекалено подробни като за марвълски филм. Дано да бъркам.
  А шегите всеки ги усеща по свой начин – за кухи лейки може и да са „болезнени“….