Дълбините на морското дъно са мистерия, която тормози умовете на множество учени. Необятните бездни са дом на милиони различни създания, а нови видове биват откривани постоянно. Много от тези обитатели могат да докарат кошмари не само на децата, но и на възрастните. Поради тази причина едва ли е изненада, че много творци търсят вдъхновение именно там. Неизвестното, криещо се в мастиления мрак, е много силно гориво за въображението.

По-рано през годината се появи „Underwater“, в който Кристен Стюарт се изправи срещу хорда зловещи чудовища. Сега е ред на Дъгрей Скот и Кони Нилсън да направят същото, защото режисьорката Нийса Хардиман, която има предимно опит на малкия екран, е решила да сблъска своите герои с неизвестно морско зло във фантастичния ужас „Sea Fever”.

Вижте и рекламата на филма:

Едва ли можем да кажем, че виждаме нещо ново и оригинално, но пък мненията на критиците след фестивалните прожекции са повече от възхваляващи. Главната роля тук изпълнява актрисата Хърмаяни Корфийлд, която влиза в ролята на затворена и срамежлива студентка по морска биология, изправена пред битка на живот и смърт. Членовете на малкия риболовен кораб, на който тя трябва да прекара цяла седмица, започват да се заразяват от нещо агресивно и смъртоносно и изглежда само тя може да спаси положението.

Sea Fever” беше показан на няколко фестивала през изминалата година в Щатите, Канада и Италия, а през април му предстои и световна премиера по кината, както и по дигиталните платформи. Както вече споменахме, мненията на публика и критици са изключително положителни и хвалят най-вече качествата на главната героиня и темите, над които режисьорката и сценаристка Нийса Хардиман заляга. Като фенове на подобни филми, ние също ще се постараем да му хвърлим едно око.

Вижте и официалния плакат, който също не е особено вдъхновяващ:

плакат

Sea Fever” е режисиран от Нийса Хардиман по неин сценарий. В главните роли са Хърмаяни Корфийлд, Дъгрей Скот, Кони Нилсън и други.

Премиерата е насрочена за 10 април 2020 година, като ще се завърти едновременно по кината и дигиталните платформи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Със сигурност изглежда по-добре от Underwater и макар да не е нещо ново под слънцет, бих ми хвърлил едно око.

  2. „Underwater“ сякаш бие на „Пришълецът“, а „Sea Fever“ има вид повече на „Нещото“ – и двата са очевидни клишета, но имат вид на гледаеми жанрови губивремки 🙂