Едно откровено кощунство са извършили Lionsgate в трейлъра на режисьорския дебют на Кларк ДюкArkansas” – не е нито правилно, нито учтиво, да не говорим пък за „справедливо” да слагаш името на Винс Вон след това на бог Джон Малкович! В какъвто и да е филм – дали ще е треторазредна комедийка, или криминално тилърче, или мастит екшън – на всички трябва да е ясно едно, Малкович е супер-звезда!

И така, тези двамата са ангажирани в ролите на важни шефове на верига за пласиране на дрога, а като „кученца” за бързи поръчки се появяват Лиъм Хемсуърт (тук – леко възмъжал и напомнящ изваяния си брат) и… самият режисьор, който явно има желание да участва в комедийните ситуации, адаптирани за екран от него и Андрю Брункронг. По-добре вижте трейлъра…

Историята е по романа на Джон Брандън, който описва дезорганизацията на „организираната” престъпност в южните щати, където прочутият бос „Жабата” (в ролята е Винс Вон) дава най-важните насоки, нареждания и… наставления. В редиците на подчинените му се включват „търчачите” с младши ранг Кайл (Хемсуърт) и Суин (режисьорът Дюк), наблюдавани от зорките погледи на опитните майстори, издигнали се в пирамидалната структура за пласиране на дрога – героите на Малкович и Вивика Фокс.

Макар да се оптиват да се „слеят с пейзажа”, двамата новаци се дънят непрестанно – Суин се гаджосва с местна девойка на име Джоана (Идън Бролин, и да – щерка е на Джош Бролин), а Кайл се опитва да разбере кой всъщност е тайнствената „Жаба”. Големият им шеф започва да подозира, че новичките може би представляват заплаха за империята и солидния бизнес, който той е създал през годините. Ясно е какво може да се очаква – преследване до край (макар да не е ясно чии…)!

В актьорския екип участват още братът на режисьора – Чандлър Дюк, както и Майкъл Кенет Уилямс. При все удивителния състав, който е успял да събере дебютиращият Кларк Дюк, ясно е, че най-важен елемент за създаване на интригуваща история в случая си остава сценарият – ще бъде ли разказано нещо ново и невиждано, или ще ни залъгват с познати приказки, решени в комедийно-назидателен тон?

За момента „Arkansas” се усеща като нещо, което Гай Ричи би направил, ако е дръпнал един коз и се е опитал да прозре особеностите на щатските южняци… Но да не забравяме, че далеч не всички кинодела на Ричи са достойни за възхвала – хвърляме това сравнение съвсем условно, просто като усещане към този екшън със зачатък на комедийни елементи – може финалният резултат да се окаже добър, но може и да изпадне от всякакви класации… Така де, в случая е важен Малкович!

arkansas_xlg

arkansas_ver2_xlg

Появата на „Arkansas” се очаква на 1 май 2020 (а дали?) – в избрани киносалони и в платформите за VOD, включително на Apple и Amazon.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *