Том Хидълстън и Хю Лори

Понякога и най-невероятните (тайни) пожелания се сбъдват. Да се съберат в един проект любими актьори от различни поколения е много вдъхновяващ… обмен на опит. И както за кратко беше плъзнал слух, че в „Star Wars: Епизод VII” евентуално може да участват Харисън Форд и Бенедикт Къмбърбач, както прекрасно се справиха с дуета „баща и син” Джеръми Айрънс и Том Хидълстън, така се появи новина, че Хю Лори и Том Хидълстън ще бъдат главните действащи лица в подготвян мини-сериал по романа на Джон Льо Каре „The Night Manager”. So British!

В новините поставят на първо място (разбираемо) името на по-горещата и по-млада звезда, но в случая е по-важен фактът, че са ангажирани двама от най-добрите актьори, които са привлекателни за публики от най-различни възрасти – екшън-Марвъл-маниаците и почитателите на Шекспир ще се възторгнат от Хидълс, а „die-hard”-феновете на „Хаус” ще полудеят от радост, че виждат Лори отново на екран.

Шпионско-детективския роман на Льо Каре е издаден през 1993 година. За адаптацията на текста е ангажиран Дейвид Фар („Hanna”), BBC подготвя проекта за излъчване във Великобритания, а междувременно няколко щатски телевизионни мрежи проявяват интерес към разработване на сюжета в сериал.

Ето и официалната анотация на романа:

Заповядайте в света на шпионажа след края на Студената война. Имате шанс да проникнете в света на безжалостни търговци на оръжие и наркотици, които са се издигнали до небивали висоти, разполагайки с власт и богатство. Зловещият кукловод, който стои начело на тази „мафия” е недосегаемият англичанин на име Ропър. В лабиринта от опасности потъва един бивш британски войник, Джонатан Пайн, който познава достатъчно добре Ропър, за да го мрази повече от всичко на света. Жаждата за лично отмъщение е единствената причина, поради която Пайн би помогнал на британското правителство в опита Ропър да бъде заловен…

Ще добавим, че пенсионираният военен се внедрява като агент в групировката на Ропър и също трябва да се очаква любовна история. Няма да казваме повече подробности – и защото не ги знаем, и защото не искаме да разсъждаваме „на зелено”, преди още да е ясно дори кой ще бъде режисьор на адаптацията. Но при положение, че Том Хидълстън и Хю Лори ще се включат в главните роли, единият ще трябва да бъде отмъстителният пенсиониран войник, а другият – търговецът на оръжие. Което е незабавно подсещане за „римата” с книгата на Лори и асоциация с ролята на Хидълстън в „Синята бездна” („The Deep Blue Sea”). Обаче като нищо може разпределението на ролите да е и обратното…

Ще очакваме новини, без да крием голямото си нетърпение!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *