По време на световна пандемия и карантина, когато хората си седят вкъщи и само се чудят какво още не са изгледали от безкрайните каталози на стрийминг платформите, Холивуд може да паузира повечето нови продукции, но за щастие се грижи да не останем без забавление. Конкретно днес ще говорим за американският канал AMC, които грациозно решават да пуснат третия сезон на „Убивайки Ийв“ („Killing Eve”) цели 2 седмици по-рано от първоначално планирата премиера.

Достатъчно време има, за който все още не го е направил, да изгледа набързо първите 2 сезона. Обещаваме, че си струва. Накратко, цялостната история на сериала се върти около една агентка на MI6 – тайната разузнавателна служба на Великобритания. Агентката Ийв е американка, която работи за MI6 на сравнително безинтересна позиция, но се обсебва и започва самостоятелно да разследва наемната убийца Виланел. Виланел е завършен психопат, която сменя перуки, езици и градове като носни кърпички, всичко в преследване на следващото си платено убийство. Когато обаче Ийв започва да я разследва, самата Виланел също се обсебва от Ийв и започва една напрегната игра на котка и мишка с огромна доза сексуално напрежение.

В края на втори сезон Виланел застреля Ийв и я устави да изкърви сама в Рим. Трети сезон започва с това, че тя си мисли, че продължава напред, въпреки че очевидно й липсва достойния й противник или, както тя я нарича „бившата й”. Ийв обаче не е мъртва и бързо ще бъде въвлечена обратно в преследването от упоритата си началничка в разузнаването.

Трейлърът показва точно най-приятните части от „Убивайки Ийв“ – прекрасната визия, пълният хаос и качественият екшън, както и, разбира се, двете прекрасни дами в главните роли – Сандра О и Джоди Коумър. Вижте го сега:

https://www.youtube.com/watch?v=uJCxUaClpzE

Дълбоко препоръчваме „Убивайки Ийв“, защото е женски поглед към познатия жанр за разследването и преследването на престъпници, също толкова високобюджетен и добре сниман, колкото ако беше с двама мъже в главната роля. Сандра О и Джоди Коумър са динамити в ролите си и наслоеното, сложно напрежение между героините им е истинско удоволствие за проследяване.

Третият сезон продължава традицията на нова жена, която става шоурънър за сезона, следвайки Фийби Уолър-Бридж и Емералд Фенел от предишните сезони. Харесваме този подход, защото гарантира привнасяне на свежи идеи, докато запазва силните основи, които вече са поставени. Шоурънър за този сезон е Сузан Хийткоут, която преди е работила по „See” и „Fear the Walking Dead”.

плакат

Третият сезон на „Убивайки Ийв“ („Killing Eve”) ще тръгне на 12 април. В България сериала е достъпен в платформата на HBO GO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Така и не разбрах, кое не е за изпускане в тоя сериал. Гледах първия сезон, който е пълен с безумия и нелогични развръзки.

    1. напълно съгласен.напълно излишен сериал.

  2. Джоуди е невероятна, точно в хаоса и безумията се крие чара на сериала!